Figaro: Спътницата на Делон обвини децата му в опит за убийство на актьора

Ален Делон, снимка: БГНЕС

Ален Делон, снимка: БГНЕС

Спътницата на френския актьор Ален Делон Хироми Ролен се е обърнала към прокуратурата, обвинявайки децата му в "опит за предумишлено убийство" на артиста, пише вестник "Фигаро", позовавайки се на информиран източник.

"Жената, която нарича себе си спътница на Ален Делон в живота, е изпратила до прокуратурата писмо, в което иска от прокурора <...> да бъде проведено "спешно разследване" на фактите, които според нея са сходни с "опит за предумишлено убийство" на 88-годишния актьор от страна на неговите деца", уточнява вестникът.

Според съобщения в медиите Делон страда от рак на кръвта - дифузен лимфом.

Според статията Ролен обвинява децата на актьора, че уж са спрели лечението му, въпреки че са осъзнавали, че то е "жизненоважно" и че подобна стъпка ще "ускори смъртта на баща им". Тя също така свързва прекратяването на лечението на Делон с "внезапното, бързо и сериозно влошаване на здравето му".

През юли 2023 г. децата на Ален Делон принуждават Ролен да напусне имението на актьора в община Сул в департамента Лоара. Те я обвиняват, че е упражнявала психологическо насилие и е манипулирала актьора. През януари 2024 г. радиостанция RTL съобщи, че прокуратурата е отказала да заведе дело, след като е разгледала жалбите на децата. Както беше уточнено, агенцията се позовава на недостатъчността на състава на престъплението. В същото време насрещните искове на Ролен срещу децата на актьора са били отхвърлени по същата причина.

Миналата седмица синът на актьора Антъни обвини сестра си, че иска да "върне" баща му в Швейцария, чийто гражданин е Ален Делон, за да избегне "огромен данък" върху наследството. В същото време самият киноактьор иска да прекара остатъка от живота си в имението си в община Дюси-Монкорбон в Централна Франция. Както твърди дъщеря му, единствената причина да отведе баща си в Швейцария е било неговото лечение.

Освен това Антъни подаде сигнал в полицията срещу сестра си Анушка заради това, че не е разкрила изследванията, на които актьорът се е подлагал в Швейцария в продължение на няколко години. Според него тези тестове уж показвали влошаване на когнитивните способности на баща му. По-късно стана известно, че след това изявление Ален Делон ще подаде жалба срещу сина си. Самата Анушка също е подала жалба срещу брат си за клевета. Освен това прокуратурата започна предварително разследване след изявлението на друг син на Делон - Ален-Фабиен - срещу Анушка, която уж злоупотребявала със слабостта на баща си./БГНЕС