Доли Партън записва кавър на "Let It Be" заедно с двама бийтълси

Може ли някой да прави нещо по-добро от Доли Партън? Изпълнителката на "9 to 5", филантроп и финансист на ваксината за COVID-19 сега ще издаде кавър на любимото парче на „Бийтълс“ "Let It Be".

Само че тя не просто е записала кавър на тази песен сама. Така биха постъпили простосмъртните. Вместо това Партън е ангажирала не един, а двама бийтълси да запишат песента заедно с нея.

Пол Маккартни и Ринго Стар са обединили сили с Партън,

за да запишат кавър на зашеметяващия им сингъл. Това обаче не е всичко. В сингъла участват също Питър Фрамптън и Мик Флийтууд от „Флийтууд Мак“.

Това е доста легендарен състав за една песен. "Let It Be" ще бъде пусната на пазара на 18 август, съобщава Евронюз.

Песента е последният сингъл от 49-ия студиен албум на Партън. Предстоящият албум "Rockstar" е отговорът на Партън на номинацията ѝ за Залата на славата на рокендрола през 2022 г. Винаги скромна, тя заяви, че по това време е кънтри звезда и не може да приеме номинацията. За да "заслужи" мястото си, тя е събрала множество свои любими музиканти, за да запишат албум с кавъри и оригинални песни. Списъкът с 30 песни е истински списък на всички имена, които можете да си представите, че са оказали влияние върху музиката през последните 60 години.

Има кавър на "Every Breath You Take" на „Полис“ с участието на Стинг. В "Open Arms" на „Journey“ участва вокалистът на групата Стив Пери. Джоан Джет е предоставила таланта си за кавър на "I Hate Myself For Loving You", а Майли Сайръс помага за кавъра на "Wrecking Ball". Деби Хари се завръща с кавър на "Heart of Glass" на „Blondie“. Елтън Джон разтяга гласните си струни в "Don't Let The Sun Go Down on Me".

И това не е всичко! Партън е поканила легенди, които да помогнат с песни, които не са написали сами. За кавъра на "(I Can't Get No) Satisfaction" на „Ролинг Стоунс“ тя привлича Пинк. Лизо пее в кавъра на класиката на „Лед Зепелин“ „Stairway to Heaven“. А вокалистът на „Дюран Дюран“ Саймън Льо Бон участва в „My Blue Tears“, оригинална песен на Партън.

"За мен е огромна чест и привилегия да работя с някои от най-великите емблематични певци и музиканти на всички времена и възможността да изпея всички емблематични песни в албума беше неимоверна радост. Надявам се всички да се насладят на албума толкова, колкото аз се насладих на създаването му!", каза Партън за албума.

„Rockstar'“ излиза на пазара на 17 ноември 2023 г. /БГНЕС