Дикме: Заради некомпетентната политика на Порожанов, няма да има наказани около скандала с къщите за гости

Той трябваше да напусне Министерството на земеделието и храните още преди година

Мехмед Дикме

Мехмед Дикме

"ГЕРБ не спечели тези избори, а БСП просто ги загуби. ДПС се справи изключително добре на европвота, тъй като всички очакваха по-малко от 300 000 гласа". Това заяви пред БТВ бившият земеделски министър Мехмед Дикме. Той допълни, че партията на Сокола е започнала да разширява влиянието си в общини като Видин, Враца и Монтана. 

По повод закона за къщите на гости, Мехмед Дикме коментира, че законът е направен така, че никой не е длъжен да връща пари на държавата заради това, че малките хотели не са се използвали по предназначение. Според него вината трябва да се търси в тези, които 5 години не са контролирали как се харчат средствата по проектите, но допълни, че законът е направен така, че дори и Порожанов няма да носи вина. Той пряко обвини бившия земеделски министър Румен Порожанов за законодателни пропуски, които са позволили да се стигне до пръскането на пари не по предназначение.

"Румен Порожанов не си тръгва от Министерски съвет заради къщите за гости, а те бяха просто последната капка, която преляха чашата. Той трябваше да подаде оставка още преди една година, защото водеше некомпетентна политика", каза още Дикме.