Деница Златева: В БСП никога не сме се притеснявали да издигаме хора от ДС

"Началникът на кабинета на президента Иво Христов беше положителна изненада в евролистата на БСП. Аз също не знаех, че той ще бъде номиниран". Това заяви зам.-председателят и депутат на БСП Деница Златева пред "Още от деня" на БНТ. 

Христов имал две номинации от партийните структури, но е представител  на гражданската квота. Тя обаче отрече, че БСП и президентът да стиковат позициите си, в което едва ли някой се съмнява. 

"Никога в БСП  не сме се притеснявали да издигаме качествени хора и професионалисти, без значение дали са били от ДС", заяви тя по повод на кандидатите за евродепутати от зловещата структура. За тях това е съвсем естествено.

Златева се оплака, че е била неприятно изненадата от изказването на лидера на ПЕС Сергей Станишев преди заседанието на Националния съвет, че тази листа е подарък за ГЕРБ.

"Номинациите за Станишев са 231, ако не се лъжа. Никога, и при предишни пренареждания на листите, не са били водещи най-големия брой номинации, защото сме имали случай, когато трети, четвърти, не е намирал място в листата", обясни тя, без да си дава сметка, че това означава само едно, а именно, че номинациите от партийните структури винаги са били само за парлама .

"Когато има сблъсък между две различни групи в една структура, печелят тези, които не са толкова познати, катеторична съм, че имаме една изключително силна листа. 

Златева не била разочарована от това, което място заема,  било по-важно какво ще даде на кампанията.