Георги Гьоков от парламентарната трибуна: Искате ли да доведем всички протестиращи тук?

БСП не са на работа, а пред сградата на Министерския съвет, драпайки към властта, заяви от своя страна Делян Добрев

Георги Гьоков

Георги Гьоков

БСП са пред сградата на Министерския съвет, драпайки към властта. БСП не са на работа. Учудвам се, че БСП не носят стълби, за да катерят прозорците на Министерския съвет, заяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по време на дебатите за президентското вето на Закона за банковата несъстоятелност. 

"Не се изказвате по темата. Искате да внушите, че БСП не идва на работа. Искате ли да доведем всички протестиращи тук?", попита от своя страна Георги Гьоков от БСП, на което Добрев отвърна: "По темата е, колеги, защото имам въпроси по темата към липсващи ваши депутати." 

Добрев отново попита защо и на това трето гласуване на закона срещу вторичното ограбване на КТБ Елена Йончева не присъства в пленарната зала. "Предния път Йончева не беше в залата, за да гласува този законопроект. Да не се дължи, питам, не твърдя, на нейно притеснение, че тя е в конфликт на интереси по този закон, днес отново я няма. Въпросът ми е следният, задавам го вече един месец и не получавам отговор - каква е връзката на БСП с КТБ", попита депутатът от ГЕРБ и повтори тезата си за съдружието на Йончева с офшорка и за източването на банката. 

В отговор социалистът Крум Зарков изрази възмущението си от начина, по който се води дебатът по ветото на президента. "Дебатът не е кой какво е правил в КТБ, а е за ветото на президента. Второ, народните представители нямат основание да задават въпроси на други народни представители от тази трибуна, има други институции, където това трябва да се направи", заяви Зарков, а на председателстващия заседанието Емил Христов каза: "И за да е всичко ясно, моля напомняйте, че да твърдиш, че Елена Йончева е източила КТБ, е най-големият абсурд, изричан в това Народно събрание и трудно, дори и Вие, ще направите нещо по-абсурдно от това", гневно призова Зарков.