Д-р Дариткова: Декларацията на президента съдържаше внушения

Предложеният проект за решение получихме в момента на заседанието

Предложенията на президента на КНСС по-скоро отговарят на нечии политически интереси.Това заяви пред журналисти след КСНС д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ. 

 "Показали сме политическа воля и морал за борба с корупцията, но декларацията на президента съдържаше внушения, които не кореспондират с реалностите. „Ще припомня, че самият член на „БСП за България“ г-н Янков е казал, че президентът е свикал КСНС по поръчение на Корнелия Нинова. Дори г-жа Нинова накрая гласува да не излезем с общо становище. Подложихме на решение това дали да имаме общо становище и всички гласуваха да нямаме такова“, каза още д-р Дариткова.

„Предложеният проект за решение получихме в момента на заседанието. Нещо, като решение, което трябва да се обсъди в момента и да се приеме задължително. Тази практика на работа на КСНС беше изключително изненадваща за мен като участник за първи път в КСНС“, посочи тя. По думите й участниците на заседанието са обсъдили всички елементи. „Оказа се, че повечето от абзаците се повтарят с предходно решение на КСНС, посветен на проблемите на корупцията. Имахме и общи решения, че трябва да се направи оценка на въздействието на антикорупционното законодателство“, заяви д-р Дариткова. По думите й общо е било намерението да се анализира дейността на КПКОНПИ.