Червен социолог, наследник на ЦК, се оля: Цветанов е човек на ЦРУ

Някои хора още живеят в 1945-та година и нелепите идеологеми на Сталин.  Един от тях, за съжаление, преподава на студентите от Факултета по журналистика. Нима от СУ не забелязват, че не става за тази работа, не си ли задават един въпрос-как изглежда подобен човек в очите на студентите. А телевизиите?

Ето  пример от тази сутрин, коментар на тази персона за оставката на Цветан Цветанов от позициите в ГЕРБ в ефира на Нова тв:

"Дали ЦРУ са се отказали от своя човек, официализиран човек в България и са казали "Ти вече не ставаш за нашата политика, ще те заменяме с някой друг. Самият той това го демонстрира"  Това заяви най-сериозно социологът Михаил Мирчев. На местните избори през 2015 г. той се кандидатира за кмет на София, издигнат от коалицията „БСП – лява България". Класира се на трето място с 8,4%. Ще припомним, че той е син на секретаря на ЦК на БКП Стоян Михайлов, баща на депутат от БСП.

"Поредната конспиративна теория", отбеляза доц. Румяна Коларова, ръководител на катедра “Политология“ към СУ “Св. Климент Охридски“ на приказките на Мирчев за ЦРУ.

Михаил Мирчев заяви, че успехът на ГЕРБ на евроизборите е привиден. Леко ни е срам да повторим всички странни неща, които каза. Те могат да бъдат интересни единствено на медицината. "Нашето въображение е бедно", много правилно забеляза той.

"Започнаха да излизат информации, че реалните проценти са съвсем други, това е вторият изборен провал на великия изборджия Цветанов, първият беше на президентските избори през 2016 г., от него се очакваше тогава да включи този механизъм, а той отказа", обясни проф. Мирчев.

"Много важно е кой ще замести Цветанов. ...Абсурдно е Томислав Дончев да е логичният наследник, трябва да се отделя политиката от организационната работа., обясни в студиото " доц. Румяна Коларова.

За нея е важно да има обяснение на оставката, дотогава ще има всякакви интерпретации, но е важно кой ще замести Цветанов. "Вчера Борисов каза, че местните структури си работят, това означава, че той е подведен медийно, както беше когато си подаде оставката. През 2016 г. никой не му каза - ти загуби изборите", каза още доц. Коларова.

Според проф. Мирчев пък вероятно няма кой да замести Цветанов.

И двамата се съгласиха, че от заместника на Цветанов ще зависи какви са резултатите на местните избори.

“Какво означава оставката на Цветан Цветанов за ГЕРБ, ще разберем, като видим кой ще го замести, защото това е по-показателното. Ние може много да спекулираме какво е казал Бойко Борисов на Цветанов, дали му е казал, ако има седми мандат, ще останеш, или от местните структури са недоволни от теб“. Това каза по рано пред БНР доц. Румяна Коларова