"Панорама" на бунт в БНТ, жалва се от Каменаров

От предаването не искат да работят през уикенда

Константин Каменаров

Константин Каменаров

Екипът на предаването на БНТ „Панорама“ излезе с позиция, с която се обяви против намерението на новия директор Константин Каменаров да го премести през уикенда.

Досега винаги дългогодишното публицистично предаване се е излъчвало в петък вечер след централната емисия новини.
Още по време на изслушването си пред СЕМ за директор, обаче, Каменаров сподели идеята си то да бъде преместено в събота или неделя.  
Днес от предаването, водено от Бойко Василев, разпространиха във Фейсбук позиция, в която се казва, че целият екип е категорично против такава промяна, защото се излъчва в петък от 20 години и е постигнало висока гледаемост и често има най-голям рейтинг.
"Екипът на "Панорама" е готов да участва във всякакви дебати за бъдещето на предаването. Вярваме, че те ще се водят професионално, задълбочено и публично- както вътре, така и вън от БНТ.

При това разговорът има нужда от аргументи. Всичко друго би приличало на лично отношение или преднамереност. "Панорама" затваря деловата седмица и освобождава уикенда за други формати, които също са се доказали и утвърдили. Отзвукът от нея влияе върху съботата, неделята и началото на следващата седмица, като изпреварва другите коментарни предавания“, пише в позицията. 
От екипа  са твърдо убедени, че местенето на "Панорама" е необосновано и нелогично от съдържателна и зрителска гледна точка. Според тях ефектът и целта на промяната са неясни и съмнителни, още повече, че формулата доказано работи. 
"Едно такова местене ще ощети БНТ. Не вярваме, че това може да бъде цел на което и да е ръководство на Националната телевизия", завършва позицията. 

Категорично сме "против". При това имаме поне десет аргумента "против" - и не можем да се сетим дори един "за". Затова се чудим защо промените в БНТ трябва да започнат тъкмо от "Панорама", заявяват още от екипа на Василев.