БСП се отметна за протестите - само ги подкрепяли

Дори Моника Станишева да прави някакъв пиар на "Инерком", това не означава, че БСП и ПЕС стоят зад него, заяви Антон Кутев

Антон Кутев

Антон Кутев

Депутатът от БСП Антон Кутев заяви по бТВ, че протестите срещу сделката за ЧЕЗ продължават, но не били техни. "Те не са наши, организирани са от други политически сили, ние само ги подкрепихме", уточни Кутев.

Той коментира избора на шеф на новия антикорупциянен орган

„С избирането на Пламен Георгиев начело на антикорупционния орган се доказва, че БСП беше права във всичките си съмнения. Законът за антикорупцията има за цел да пази управляващите. Той трябваше да гарантира независимост при разследването, но той има политическа свързаност“, смятат от БСП.

Като пример за тази свързаност, депутатът посочи делото с Мишо Бирата, по което Пламен Георгиев е бил прокурор наблюдаващ.

„Не мога да знам какви са били неговите връзки там. Не мога да разбера защо и какви решения е вземал и не е моя работа да оценявам работата на прокуратурата. Но това, което мога да кажа категорично е, че аз тогава как… този разговор всеки българин го е чул – как Бойко Борисов казва на Танев да спре проверката. Това по всички български закони би трябвало да бъде престъпление. Единственият, който не го е чул, очевидно е прокурорът.

Оказа се, че всички започнаха да разсъждават автентичен ли е записът, никой не оспори автентичността на записа с документи, но никой не се зае с въпроса да отиде и да попита министър-председателя ти казал ли си го или не. Този прокурор попита ли го? Взел ли му е данните? Защото ще ми е много интересно, ако той е отрекъл. Не съм чул Борисов да отрича, че е казал такова нещо”, каза депутатът от БСП.

Замесването на Моника Станишева с Гинка Върбакова и сделката за ЧЕЗ, Кутев определи като долна лъжа. „Представен бе грешен факт, който доведе до грешен извод. Правят се внушения, и то от трибуната на НС. "Да приемем, че Моника ни лъже, в което аз дълбоко не вярвам, но да речем, че има някаква връзка с това да поддържа пиара на „Инерком” – това означава ли, че БСП и ПЕС стоят зад фирмата?", попита Кутев.