БСП готова с листата за еврозиборите в началото на април

До 18 март ще се провеждат номинационните конференции

"До 18 март ще се провеждат номинационните конференции, свързани с листата на БСП за европейските избори". Това каза зам.-председателят на БСП Деница Златева на брифинг в Благоевград, предаде „Фокус“. По думите ѝ именно това е и поводът да бъдат в областния център през днешния ден. „На 17 март ще се проведе заседание на Националния съвет на БСП, на което той ще гласува и утвърди водача и листата. Очакванията са до 6 април да бъде гласувана и подредена цялата листа“, каза още Златева.

Тя добави, че едва след това листата ще бъде представена пред медиите и обществеността. „По-важното обаче е, че ние вече имаме своята платформа. За разлика дори от управляващата партия, които говорят за над 10 000 номинации за определен кандидат, то ние все още не знаем какви ще бъдат техните основни приоритети и политики, които ще защитават представителите им в следващия европейски парламент“, отбеляза народният представител на БСП.

Тя коментира, че от партията им е тръгнали с политиките и ще приключат с личностите. Относно това дали партията е готова с името на кандидата за кмет на Благоевград, който ще бъде издигнат от БСП на предстоящите местни избори, тя заяви, че това е въпрос, който следва да бъде отправен към структурата на партията в града. От своя страна народният представител от Благоевград Николай Бошколов каза, че за БСП на първо място в момента стоят евроизборите и една след като приключат те ще може по-трезво да се мисли върху кандидатурите за общински съветници и за кмет. „За момента все още няма кандидат, на който да сме се спрели“, добави той.