Бойко Борисов: Дори да мине вотът, управлението ще бъде БСП и ДПС

Това беше съвсем скоро и помним какво се случи и колко назад ни върнаха

Премиерът Бойко Борисов отговори на въпроси на журналисти за бойкота на БСП и ДПС на заседанията в Народното събрание. Той направи това  докато инспектираше ремонта на Източната тангента на софийското околовръстно шосе.

"Похарчихме 50 милиона държавна пара за изборите. И сега пак ДПС и БСП... Дори да мине вотът, управлението ще бъде БСП и ДПС. Това беше съвсем скоро и помним какво се случи и колко назад ни върнаха. Ние предлагаме мир. Съобразяваме се с това, което искат. Или да променим политиката? Да правим избори на 6 месеца. Ето.. отпуснахме 50 милиона коледни надбавки. Но не, ние искаме  главата на Главчев.  Това не е тема, а какво казала госпожата...", реагира остро министър-председателят. 

"Повдигайте обвинения, нека всеки носи отговорност. Сегашните сделки, които са в давност и всеки сигнал внесен от БСП се проверява. Не ви отива да ни давате оценка, има кой да ни я даде. Винаги сме били демократични и сме били упреквани, че при неодобрение от обществото даваме оставка и отиваме на избори. Хората ни избират. Аз уважавам избирателите и на БСП, и на ДПС, и на всички останали. БСП трябва да се върнат в парламента", заяви Борисов.

"Вчера ГЕРБ гласува и подкрепи предложението на Вигенин, нали? Ще подкрепим всичко, което искат, за да излезе истината", каза още той.
"Проверявайте всички. Аз не съм монах, имал съм жени. Трябва ли всяка жена, която е минала през моя живот да я веят и да я проверяват. Защо не проверявате и мои съученички, с които съм бил близък? Не че ги помня, но започвам да се притеснявам", коментира Борисов  внесеното предложение на Вигенин за приватизацията", допълни Борисов. 

"Било шамар преди да излезе доклада. Пише, че от май нататък нещата вървят. Вижте им изказа и терминологията. Ясно е, че не искат да имаме силно председателство и че трудно се работи в такава обстановка", коментира премиерът.