Борисов: В учебниците на КГБ пише как да превърнеш истината в лъжа

Нямат друг шанс освен да направят Костинброд-2, заяви премиерът

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов и лидер на партия ГЕРБ и водачът на листата за евровота Мария Габриел представиха в студиото на БТВ приоритетите за евровота и бъдещето на България в Европа.

Борисов честити рождения ден на Мария Неделчева, който е днес и обясни защо я нарича така. "Изпратил съм я като Неделчева и така е записана и в телефона ми. Това, че после се е омъжила за чужденец, за мен не я променя. Тя си е наше момиче", каза Борисов. 

"Оставките са пречистване. Никой не се е родил премиер, министър или депутат. По-ненормално е да не се дават оставки. На другите партии не им ли изкарахте същото, но при нас се дават оставки. Нашият има една къща за гости, а отсреща госпожата има три. А той даде и оставка, и гаранцията си плати", каза Борисов. 

Премиерът обясни какво е имал предвид с припомнянето на аферата "Костинброд". "Помните какво беше и те нямат друг шанс. Затова казват, че ще ползват такъв начин. В учебниците на КГБ пише, че най-добре е да подбереш определени истини за човека и да ги смесиш с лъжи. Това очакваме и в четвъртък-петък се готвим за реакция. Виждате, че опитаха със злоба и жлъч, но не успяват. Ние имаме подготвена листа и затова опитват по друг начин", посочи Борисов и припомни, че ГЕРБ загуби 6% от „Костинброд“ и накрая се оказа, че няма фалшиви бюлетини. "На дебата на водачите на листи се показва, че Мария Неделчева (Габриел) в пъти превъзхожда. Направеното от ГЕРБ няма алтернатива", каза още той.

„Аз съм подавал оставка, когато е било нужно. Най-доброто място за живеене е Австрия и виждате там какво се случва.“, каза още Борисов. "Вчера и в Австрия са подадени оставки заради скандали. Разликата е, че там партньорите на Себастиан Курц са се издънили и затова е развалена коалицията и подаде оставка. При нас няма такава необходимост", каза Борисов. 

"Злоупотреби има навсякъде, важно е държавата да не ги замазва. ЕК ще продължи да следи какво се случва“, каза Мария Габриел. "Програмата "Арахне" е приложена в България, това позволява прозрачност на еврофондовете, обясни още Габриел.