Борисов обеща сигурно избираемо място за хора от СДС за евроизборите

Бойко Борисов, Румен Христов и Цветан Цветанов

Бойко Борисов, Румен Христов и Цветан Цветанов

Сигурно избираемо място и поне двама души от СДС в листата за Европейски избори 2019, това обеща премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с председателя на СДС Румен Христов тази сутрин. Тя се проведе в централата на ГЕРБ с участието още на Цветан Цветанов и Владимир Кисьов (СДС). 

"Всеки глас, всеки евродепутат повече ще бъде в полза на свободата, демокрацията, просперитета, както каза Владо Кисьов. Най-старата партия с партията, която е нанесла най-много поражения на БСП - ГЕРБ, е нормално да си сътрудничат", каза пред журналисти Бойко Борисов на съвместна пресконференция след срещата.

"Щабовете да продължат да работят - плакатите, агитационните материали, но да им се даде сигурно избираемо място, поне двама души да има в листата от СДС. Убедени демократи, хора, които като отидат в Брюксел ще са убедени, че ще защитават каузите на Европейската народна партия. Надявам се и други партии да подкрепят този съюз, защото той е от полза на българските граждани", каза още Борисов, който подчерта, че с Румен Христов се познават от много отдавна.

"Истински се надявам, че всички български евродепутати там по важни за България теми ще се работи с всички, за да защитаваме българския национален интерес. Всеки ден има тема, която изисква все повече консолидация и всеки пратен там човек от съответната държава има голяма, голяма стойност. Така че мога само да ви окуража, имам прекалено много работа, за да мога да се занимавам повече с партийни дела тук", завърши премиерът, цитиран от Канал 3.

Миналата седмица председателят на ЕНП Жосеф Дол призова двете партии-членки на европейската десница да излязат в общ фронт на Европейски избори 2019.