Борисов: Не ГЕРБ са отговорни за провала на преговорите за кабинет

След изборите хората да определят кой трябва да управлява, каза още лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов

Бойко Борисов

Не ГЕРБ са отговорни за провала на преговорите за съставяне на правителство. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на обвиненията на лидерите на ПП-ДБ.

"В единия случай казват Бойко помогни ни, после - виновен е за всичко", заяви лидерът. 

Борисов отново напомни за направените от ГЕРБ-СДС компромиси, за да може да продължи работата на редовен кабинет с ротация на премиерите.

"Петък, събота, неделя – можеше да имаме правителство и в понеделник сутринта можеше да го гласуваме. Аз проявих разбиране, че без Асен Василев не може да съществува правителство, сиреч ПП няма как да се откажат от него. И те продължиха до последно да настояват за вътрешно министерство, знаейки, че по този начин, излизайки аз от тези преговори, с отстъпени вътрешно министерство, Министерство на енергетиката, Министерство на отбраната, Министерство на електронното управление, съсипвам ГЕРБ. Вече почвате вие - навел се, клекнал, и всичките глупости", каза още лидерът на ГЕРБ.

“След изборите хората да определят кой трябва да управлява. Не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, ген. Атанасов, Асен Василев и Кирил Петков, с които 9 месеца сме защитавали едни и същи политики, министри”, посочи още Борисов 

Лидерът на ГЕРБ обаче отхвърли упреците за намеса на ДПС.

"ДПС не е участвало в нито един миг в преговорите между ГЕРБ- СДС и ПП-ДБ", категоричен беше той.