Борисов: При ескалация на напрежението в Черно море ще се преговаря трудно за диверсификацията на газа и за туризма

Над София се виеше от Кремиковци дим с всички цветове на дъгата, когато бях кмет

Бойко Борисов

Бойко Борисов

"В ситуация на ескалация на напрежението в Черно море се преговаря трудно за диверсификацията на газа и за туризма". Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание за ситуацията в Черно море и в отговор на въпрос дали ще обърка изграждането на отклонението на „Турски поток“ към България . На въпрос, ако до Министерският съвет стигне искане за допускане на военни кораби в Черно море, нашето „не“ дали ще има значение, Борисов заяви: „Надявам се да има. Провел съм много разговори по тази тема“, допълни министър-председателят. 

"Поемам ангажимента да изпълним всички разписани мерки от времето на БСП за чистотата на въздуха, колкото и да ни струва това", заяви министър-председателят Бойко Борисов във връзка с декларация на БСП.

По думите му това ще бъде изпълнено, колкото и да струва. „По темата за декларацията. Помним 2008-2009 г., когато бях кмет. Над София се виеше от Кремиковци дим с всички цветове на дъгата. Ако тогава е мерен въздухът, не знам какъв е щял да бъде. Не искам да говоря за жълтия дим на завода в Стара Загора“, каза Борисов.