Близо 150 автомобила са блокирани в снега по пътя Равда - Несебър

Има дете след операция в един от автомобилите. По искане на майката е организирана евакуация на детето

Близо 150 автомобила са блокирани по пътя Равда - Несебър, сред тях и семейство с болно дете, съобщава БНР. Затворена за движение остава АМ „Тракия" в участъка Карнобат - Бургас. В област Бургас затворени за движение са "Дюленският проход", пътя Обзор - Слънчев бряг, отсечките Миролюбово – Каблешково - Ахелой и Равда- Несебър. Ограничения за товарни автомобили над 12 тона са въведени за "Ришкия" и "Айтоския проход". Сигнали за бедстващи хора няма постъпили, каза областният управител Вълчо Чолаков. Има информация за 10 коли, които се намират в отсечката Каблешково – Ахелой. Работи се по освобождаването на автомобилите. Има и спрели автомобили между Равда и Несебър. 

Има дете след операция в един от автомобилите. По искане на майката е организирана евакуация на детето. 

Обстановката в страната в отделни райони остава усложнена. Препоръката към шофьорите е да шофират с повишено внимание и съобразена скорост. Нови ограничения са въведени по пътищата в област Добрич, заради усложнената зимна обстановка. В община Генерал Тошево все още има откъснати села. Община Крушари е напълно блокирана в снега. Двайсет селища са без ток. В община Малко Търново има села, които са с прекъснато електрозахранване вече 2 денонощия. 

Три села в община Ардино остават блокирани, като достъпът до тях е невъзможен заради силно пресечения планински терен. Снежната покривка в района надхвърля половин метър. Машини се опитват да пробият преспите до селата Мак, Теменуга и Зимище, които са останали в плен на снега. Те се намират високо в планината и в момента достъпът до тях е невъзможен. Кметът Ресми Мурад каза, че хората там са запасени с хранителни продукти, но в други населени места е възможно доставките да бъдат затруднени. 

Продължава обилният снеговалеж в област Стара Загора. Новата снежна покривка на места надминава 40 см. Четвъртък и петък ще бъдат неучебни дни в община Казанлък. 180 тира край Гурково и 80 на летището в Стара Загора изчакват отварянето на „Прохода на Републиката“, който е забранен за движение за коли с над 12 тона заради затворената граница с Румъния и снегонавяванията край Русе.