Благотворителен концерт събира на сцената на Софийската опера Б.Т.Р. и солисти на "Филип Кутев"

В навечерието на Рождество Христово за четвърта поредна година на тържествен християнски концерт -„Новорождение“. Той се организира от фондация “Нашият Дом е България“, а събраните средства ще бъдат дарени на първото и единствено изцяло православно училище „Свети седмочисленици“ в град Ловеч. 

На този своеобразен рождественски празник на духа ще прозвучат вековни църковнославянски песнопения, емблематични християнски и традиционни български фолклорни песни. За първи път тази година на сцената ще се качат и музикантите от легендарната рок група Б.Т.Р. Те ще се представят с тяхна коледна песен, както и със специална акустична аранжировка на популярни техни хитове.   

В Благотворителния рождественски концерт ще участва с църковнославянски песнопения Софийският свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов. Дебют ще направи и Смесения хор при храм "Света София" с диригент Славил Димитров, който беше създаден неотдавна. Музиканти от Софийската филхармония също ще бъдат на сцената. 

За фолклора ще погрижат солисти от ансамбъл "Филип Кутев". 

Квартет “Армейска песен” също направи интересен преход от вонските песни към традиционните песнопения.

Класическата музикална част ще бъде поверена на братя Владигерови - Александър и Константин, внуци на прочутия Панчо Владигеров. Основни участници в тези концерти са и струнен оркестър “Quarto Quartet”.  

Женски хор “Нуша” със солист и диригент Нели Андреева ще пренесе публиката в дълбоките води на християнските песнопения.

Свещените текстове от Библията ще бъдат четени и пресъздавани от актьорите Мариан Маринов и Янко Лозанов и водещите на концерта Галина Димитрова и Пламен Мирянов, който е и основен двигател на този рождественски концерт.

Културното събитие ще се състои на  20 декември от 19:30 часа в голямата зала на Софийска опера и балет.

Билети продажба: https://www.operasofia.bg/buy-tickets/2653