Бивш шеф на ФБР: Подкрепете демократите, историята ни гледа!

Джеймс Коми заяви, че вече не е републиканец

Джеймс Коми

Джеймс Коми

Бившият директор на американското ФБР Джеймс Коми, уволнен миналата година от президента републиканец Доналд Тръмп, призова избирателите да подкрепят демократите на междинните избори през ноември.

Този републикански Конгрес доказа, че е неспособен да осъществи идеята на създателите на Конституцията, че „амбицията трябва да се използва, за да се противодейства на амбиция“, написа Коми в Туитър, съобщи Асошиейтед прес.

„Всички, които вярват в ценностите на тази страна, трябва да гласуват за демократите тази есен. Историята ни гледа“, добавя той.

Неотдавна бившият шеф на ФБР, служил при администрации на демократите и републиканците, и който през по-голямата част от живота си е бил регистриран като републиканец, заяви, че вече не е регистриран републиканец.

В понеделник, след пресконференцията на Тръмп с руския президент Владимир Путин, Коми написа в Туитър: „Това бе денят, когато американски президент застана на чужда земя до един способен да убива лъжец и гангстер и отказа да подкрепи собствената си страна“.