Българи засипват Макаров с въпроси: Радев на руска заплата ли е? Ще ни избавите ли от робството на ГЕРБ, САЩ и ЕС?

Българофили и русофили атакуват с питания стената на руския посланик у нас – той ще им отговаря на 10 февруари

Посланик Макаров

Посланик Макаров

В навечерието на Деня на дипломатическия работник, който се отбелязва в Русия на 10 февруари,  Руското посолство в София стартира акция „Попитай Посланика”.

„Ако отдавна сте искали да попитате Посланика за нещо, ето ви шанс! Оставяйте свои въпроси под този пост, а ние в неделя ще изберем най-интересните от тях! Отговори ще публикуваме тук, на нашата страница”, обясняват от дипломатическата мисия, без да уточняват по какъв критерий ще бъдат отсяти „интересните” от „безинтересните”. Ние естествено се досещаме, но ще изчакаме до 10 февруари, когато първият дипломат на Руската федерация у нас трябва да публикува отговорите.

Инициативата стартира вчера, а до този момент на фейсбук страницата на мисията са отправени  вече над 180 въпроса. Бегъл анализ на зададените въпроси и изразените мнения показва, че могат да бъдат разделени в две основни групи – „българофилски” и „русофилски”. Прави впечатление, че повече от 50% от въпросите са остри и критични - търсят отговори на исторически истини и несправедливости към нашия народ. Това недвусмислено показва, че през последните години

българинът се е осъзнал, откъснал се е от вековния мит за „братушките” и „руската любов”

и настоява бъдещите отношения между двата народа да се градят на базата на взаимното уважение и равнопоставеност. Най-често задаваните въпроси в групата на „българофилските” питания са: кога ще отпаднат руските визи за българи, кога ще ни върнат откраднатите архиви, кога ще си получим обратно задигнатия по време на съветската окупация златен резерв, ще спре ли Русия хибридната война срещу България, кога ще се премахнат руските и съветски паметници от страната ни, кои са платените руски агенти у нас и т.н.

„Русофилските” въпроси и коментари потвърждават за пореден път, че част от обществото ни продължава да бъде подвластно на руските митове и легенди и отказва да направи трезв прочит на историята ни, но и на настоящите ни отношения. До голям степен те издават отношение на роб към господар, безпрекословно преклонение към Русия и Съветите, носталгия по годините на соца и комунизма, безродие, което не се лекува. Много от сънародниците ни се интересуват как могат да получат руско гражданство, но да продължат да живеят в България, тоест на територия на ЕС. Други открито призовават Русия да изчисти ГЕРБ и американското влияние от България. Трети директно декларират желание за нова окупация на страната от Русия и питат – кога ще ни гостува Путин?

Най-важното е, че българите са се отърсили от страховете си и директно и публично, чрез профилите си във фейсбук поставят без страх остри теми и въпроси.

Faktor.bg подбра по-интересните въпроси до този момент.

Българофиски:

Nikolay Marinchev Кога ще отпаднат визите за българи посещаващи Русия?

Georgi Jigov Кога Руската държава ще признае българските си корени? Защо постоянно повтаряте, че сте взели християнство и култура и език от Византия, след като Българи създадоха Русия (Урус-Булгар; Руский-Болгар)???? Да ви напомня, че ,,византия" е просто синоним, никога не е съществувала държава с това име. Ако сте взели от тях религия и култура, значи сте без род и без култура, защото такава държава (византия) никога не е съществувала. Помислете си отново и се обърнете към българските си корени, докато не е сталао късно. 2030 наближава, басма на никого повече няма да цепим. Опичайте си акъла, братушки!!!

Nikolay Atanasov Защо в Русия целуват "икони" на сталин, при по положение, че той е един от най-големите анти-христи в човешката история?

Atanas Karinkov Кога ще върнете откраднатите от съветската армия БЪЛГАРСКИ архиви?

Димитър Георгиев Г-н Посланик - 41% от младите руснаци искат да емигрират на Запад - вярно ли е че планирате да ги заместите с русофили?

Владимир Симеонов кога ще си ходите обратно в мадър ръша заедно с вальо, румката, корни, волен, 6и6и, боката и другите шумкари?

Milena Gigova Колко плащате на Костя Копейкин, Болен Лидеров и останалата паплач? 
Мерси.

Георги Начков Кога ще ни върнете откраднатото Българско “Царско” злато (1945-46), и ще се извините официално за начина по който налагате “братската” си власт в същия период?

Jasmina Ivanova Говорите ли български език? За Трети март ще поздравите ли българския народ за Националния празник със стих на български език, както направиха други посланици миналата година?

Бойко Калайджиев След като ни подарихте красивата новогодишна елха с големите червени петолъчки, бихте ли приели от българския народ да ви подари за 9 май Паметника на съветската армия, за да си го монтирате в Москва? Благодаря!

Zahari Stoilov румен радев(президент) на заплата ли е при вас или получава хонорар за всяка публикувана кретения?

Sergey Zdravkov Кога Лукойл и Газпром ще спрат да ни ограбват?

Dimo Dimov Кога ще ни освобождавате пак, и ще има ли концлагери, а народен съд? Ще избиете ли интелигенцията отново, ще назначите ли пастири и овчари на ръководни постове? След последното "освобождение" ни взехте златния резерв, при следващото какво планувате?

Mitko Kurtev Защо имаме такова голямо, отрицателно за нас търговско салдо, защо пречите всячески и умишлено на износа на български продукти в страната ви?

Rumiana Yvanova До кога Русия ще води агресивна политика и хибридна война срещу моята Родина България, кога най - после ще се извини на българския народ за 45 - годишната окупация и за проведения терор още с влизането на генерал Толбухин на българска територия, в качеството си на наследница на великия и неразрушим СССР?

Русофилски:

Борислав Димитров Има ли възможност за валутен борд с рублата при евентуално напускане на ЕС.

Nikolay Marinchev Кога ще отпаднат визите за българи посещаващи Русия?

Dilyana Vasileva Уважаеми г-н Макаров , кога Русия ще измести геноцидното американско влияние от последните 30 години на Балканите. Считате ли ,че имаме шанс некадърници и престъпници като Борисов да отидат където им е мястото, а именно в лудница със строг режим като в Царев брод Шуменско.

Dimitar Parov Ваше превозходительство,
Россия и СЩА естественные союзники. В природе любой их конфликт искусственный или нецелесообразен. Россия во все века была донором ума и красоты для США, а Америка по своему помогала России! 
Болгария любит Россию и высоко ценит потенциал США.
Не может ли Болгария стать, той маленькой точки конструктивного пересечения интересов и доверия этих великих сил? Без компромиса етих структуроопределяющих гегемонов, старой Европе не найти добра. Просто ЕС не будет прежним, ровно как и перспективы перед Болгарии.
С уважением,
Димитър Паров

anya Krasteva Господин президента Владимир Владимирович Путин ще дойде ли в България? Господин посланик на 09.05.2019.г.по покана да присъства те за честване на загиналите войници през втората световна война ще присъства те ли като ви поканим в моя роден град?

Ivelin Ivanov Blagodaria na Ruskia narod i na vas Gospodin Poslanik koga ste si varnete vlianieto v Balgaria

Алина Недева Г-н Посланик, България изживява много трудни моменти, помогнахте да се избавим от турско робство, не може ли да ни помогнете да се избавим и от робството на ГЕРБ, САЩ и ЕС...знам, че не можете