Атлетико си отмъсти на Реал в голово шоу за Купата на Краля

Атлетико М си отмъсти на Реал М за загубата в полуфиналите за Суперкупата на Испания и го отстрани от турнира за Купата на краля. "Дюшекчиите" се наложиха с 4:2 на "Сивитас Метрополитано". И този мач, подобно на срещата в Рияд през миналата седмица, премина през продължения. Редовното време завърши 2:2. Така селекцията на Диего Симеоне намериха място сред осемте най-добри в турнира, докато Реал ще се съсредоточи в Ла Лига и Шампионската лига. Останалите отбори, които продължават към четвъртфиналите са Барселона, Майорка, Севиля, Реал Сосиедад, Селта, Атлетик Билбао и Жирона. Те ще излъчат и новия носител на Купата на Краля, след като "дюшекчиите" детронираха настоящия.

Атлетико поведе в 39-ата минута. Подоване зад защитата беше отиграно лошо от Рюдигер, който в опита си да изчисти с глава поднесе топката на Самуел Лино и бразилецът я отклони във вратата. Точно преди края на полувремето Ян Облак направи нетипичен гаф и подари изравнителен гол на Реал. Вратарят излезе да боксира едно центриране от фал на Модрич, но отклони топката към собствената си врата, за да си отбележи автогол.

След почивката беше ред на "кралете" да направят голям гаф. В 57-ата минута Камавинга отби една топка към вратата си, Андрий Лунин пък я отклони в крака на Рюдигер и Алваро Мората на празна врата нямаше как да сгреши за 2:1.

В 80-ата минута Маркос Йоренте пропусна страхотен шанс да вкара трети гол за Атлетико и секунди по-късно тимът му беше наказан. Белингам центрира отляво и тъкмо влезлият Хоселу с глава възстанови равенството. Този гол вкара мача в продължения и в тях Атлетико още веднъж поведе. В стотната минута Винисиус загуби една топка, Антоан Гризман го преодоля по десния фланг и от много малък ъгъл разстреля Лунин за 3:2.

В 119-ата минута всичко беше решено с контраатака, при която Мемфис изведе Рикелме и той веднага порази вратата за 4:2.

Преди това Барселона взе глътка въздух след тежкото поражение от Реал Мадрид за Суперкупата и с победа над Унионистас де Саламанка успя да се класира на четвъртфиналите за Купата на Краля.

Третодивизионният тим допусна обрат и отстъпи с 1:3 на свой терен, макар че създаде грижи на каталунците, особено през първото полувреме. По-високата класа на Барса обаче си каза думата и напрежението върху Шави и тима поне за известно време ще спадне.

Унионистас поведе с прекрасен гол след половин час игра, когато Алваро Гомес засече от въздуха центриране отляво. Точно преди края на полувремето Барселона успя да изравни, след като Унионистас наивно допусна да прати твърде много хора в предни позиции и да бъде наказан при контраатака. Феран Торес беше изведен зад защитата, напредна и стреля идеално в ъгъла за 1:1.

В 60-ата минута в игра се появи българският нападател на домакините Борислав Станков. Десетина минути по-късно обаче натискът на Барса даде резултат - Жул Кунде беше оставен да си нагласи топката и да стреля от дистанция, за да направи 2:1. Малко след това Алехандро Балде проби отляво и с неспасяем удар, при който му помогна горната греда, реши всичко. /БГНЕС