Атанас Мерджанов: Има уловки в оставката на Нинова

Намеренията й са скрити, тя не беше искрена пред пленума, заяви членът на НС на БСП

Атанас Мерджанов

Атанас Мерджанов

Нещата са достатъчно тревожни за социалистите, тъй като ни предстоят още по-отговорни избори наесен – за местна власт. Това каза  Атанас Мерджанов, член на Националния съвет на БСП, в ефира на „Плюс-Минус” по Нова телевизия.

„Никой от членовете на Националния съвет на БСП не може да бъде доволен от оставката, още повече, че става въпрос за една поредна загуба на партията на преминалите съвсем наскоро европейски избори, тъй като очакванията, които бяха сред българските граждани и заявените позиции от страна на БСП беше победа, нещо повече  - беше отправена и заявка за предсрочни избори и беше изведена парламентарната група от НС. Бих добавил - беше изведена извън политическия живот”, каза още той.

„Наистина Нинова подаде оставка, но тук са уловките в това нейно политическо действие, тъй като тя предложи в дневния ред да влезе точка, свързана с правила за пряк избор, което е противоуставно. Според устава органите са валидни до изтичане на пълния мандат на сегашния Конгрес, Национален съвет и всички органи по места (2020 г. - б.р.)”, обясни още той. "Намеренията й са скрити, тя не беше искрена пред пленума", допълни Мерджанов. "Засега само се констатира оставка. Имаме вече втора загуба при нейни хаотични действия."