Атанас Атанасов: Какъв скандал има с "Корал"?

„След години тези дела ще приключат по някакъв начин, но сега обработват общественото мнение"

Атанас Атанасов

Атанас Атанасов

„Вчера сутринта изгледах всички новини, всичко започваше със скандала „Корал“. Какъв скандал има? Дали има фалшифицирани подписи някой трябва да го докаже. Но тук има адвокатска тайна и не може тя да бъде разпространявана публично.“

Това заяви пред бТВ  съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

Според него Кирил Петков просто е искал да напусне една неправителствена организация.

По думите му, "тук няма пари, няма корупция, няма някакви дялове", а това, че законът изисква "някаква друга форма" е различен въпрос.

Атанасов заяви, че в момента между политическите сили се случва "една каскада с компромати".

„След години тези дела ще приключат по някакъв начин, но те сега обработват общественото мнение. Това е политическа борба с непозволени средства, с цел да се омаскари противникът.“ - смята Атанасов.

„Ние постъпихме отговорно. Миналата година след политическа криза съставихме правителство и то след трудни преговори с ГЕРБ. Не знам каква е ролята на Алексей Петров, никога не съм имал добри отношения с него. Ако някой някъде е правил нещо, което да е спомогнало съставянето на правителство, аз не го знам.“ - коментира Атанас Атанасов.

По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обича да хвърля такива неща, защото „така е удобно“, но призна, че е възможно да е имало някаква среща.

Във връзка със скандала с митниците и доклада на ДАНС, Атанасов обясни, че според него тази разработка е била водена, за да се търсят контакти на Стефан и Марин Димитрови с Васил Божков.

„Къде обаче са доказателствата за контрабанда? Това беше първият куршум, сега с „Корал“ е вторият. Чакаме следващия.“ - каза още съпредседателят на ДБ.

„Има специфична фабрика за компромати, която в момента работи между прокуратурата и ДАНС“, допълни депутатът.

Атанасов призова българите да не се отказват и да идат да гласуват на изборите на девети юни.