Арестуваха софийски общинар с подкуп от 15 000 лв.

Шефът на правната дирекция на район "Подуяне" Лилия Геринска е била задържана по обвинение в подкуп от 15 хиляди лева. Това стана известно на брифинг на ръководителя на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова, предаде "Фокус".
Геринска е била задържана при получаване на 10 хиляди лева, като останалите пет тя била получила по-рано, заявиха още от държавното обвинение. Срещу нея е образувано досъдебно производство. Парите са били поискани от строителна фирма за обществена поръчка за саниране на блок.
"Обвиняемата е получила сумата, за да наруши свои служебни задължения. Поръчката се развива в срок от няколко месеца. Размерът на паричната сума, получена вчера, е 10 000 лева. Обвиняемата за същата обществена поръчка е получила 5000 лева, тоест общо 15 000 лева. Срещу задържаната ще бъде повдигнато обвинение. Наказанието, което е предвидено в Наказателния кодекс, е до 8 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 лева", заяви още Русинова.
По думите й засега мярката на Геринска е за арест от 72 часа, като наблюдаващият прокурор щял да прецени дали да иска постоянния й арест с оглед на това, че тя отглежда непълнолетно дете.