Арестуваха Ембака месец след като бе осъден на 12 години решетки

Той е с обвинение за умишлено убийство на АМ "Струма", извършено през юни 2015

Емил Първанов - Ембака

Емил Първанов - Ембака

Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на подсъдимия за умишлено убийство Емил Първанов - Ембака от "подписка" в "задържане под стража", съобщиха от Окръжна прокуратура - Благоевград.

Арестът стана тази сутрин.

На 29 юни 2018 г. Благоевградският окръжен съд призна санданчанина Първанов за виновен за извършено умишлено убийство и му наложил наказание от 12 г. затвор, при първоначален "строг" режим. Той беше оправдан по обвинението, че убийството, извършено на 26 юни 2015 г. на строежа на АМ"Струма" е извършено по хулигански подбуди. Въпреки осъдителната присъда Ембака бе с мярка "подписка".

Окръжна прокуратура - Благоевград е протестирала както наложеното на подсъдимия наказание от първоинстанционния съд, което счита за несправедливо, така и мярката му неотклонение с искане тя да бъде изменена.

С определение на Софийския апелативен съд протестът на Окръжна прокуратура - Благоевград е уважен. Сменена е мярката за неотклонение на подсъдимия Ембака - от "подписка" в "задържане под стража".

Припомняме, убийството стана около 13:30 ч. на 26 юни 2015 г., на новостроящ се обект "магистрала Струма", ЛОТ-4, в близост до село Левуново, община Сандански.

Ембакът е навлязъл с колата си в зона, където е било забранено да минават коли, защото текат строителни дейности. Отговорникът на строежа се е развикал, възникнал е конфликт между двамата. Ембака е ударил с камък по главата 47-годишния работник и той починал. Загиналият е бивш служител на Френския легион.