Сърбите се престараха, "предотвратиха" атентат срещу Путин по сценарий на Баба Ванга

Ислямска държава готвела покушение срещу руския президент в западната ни съседка

21-годишен бе арестуван в Сърбия, заподозрян в подготовката за опит за убийство на руския президент Владимир Путин по време на посещението му в Белград на 17 януари. Това съобщи сръбското издание на "Правда".

Полицейският патрул е спрял Армин Алибашич на улица в село Поток, близо до град Нови пазар. Вниманието на служителите на правоприлагащите органи привлякла раницата му, в която е намерена пушка с телескопичен мерник. Веднага след това е претърсен домът на младежа. Там е намерен цял арсенал от оръжия и оборудване за изработване на бомби, включително химикали и компоненти за детонатори. Открито е още знамето на Ислямска държавна, както и рекламни материали и литература на организацията.

Кореспонденцията на Алибашич показва, че той подготвя действието на датата на посещението му в Белград, която съвпада с визитата на Путин. В статията се отбелязва, че "Путин е обект на терористи заради войната, която Русия е обявила за ИДИЛ".

Експертът по сигурността Джевад Галишевич смята, че предполагаемият терорист по-вероятно има съмишленици. Според него "уахабитите, като Алибашич, са достатъчно обучени и въоръжени, за да извършват нападения срещу стратегическа инфраструктура и на претъпкани места".

Новината обаче прилича повече на нескопосана пиар акция на Владимир Путин и на Русия. По подобен начин през соца болшевиките, съюзниците им, включително и БКП, обичаха да си "съчиняват" врагове, за да покажат размаха и силата на службите и милицията. Лесно се намираха млади хора, които ставаха враг на народа, а след това се оказваше, че Партията е съчинявала сюжетите. Очевидно Сърбия не е мръднала особено от Титова Югославия, след като продължава да спазва линията на соц пропагандата. Не е изключено западните ни съседи да са се вслушали в измишльотините, които приписват на петричката гадателка Баба Ванга. Само преди 2 дни излезе статия, в която пророчицата и любимка на БКП била прозряла, че през 2019 г. ще има атентат срещу Владимир Путин.