Антон Тодоров: България е като след война, защото от там са минали социалистите, след тях трева не никне(видео)

Антон Тодоров

Антон Тодоров

„България изглежда като след война, ако минете през българските села! Каква е причината?”, попита днес многозначително по Bulgaria on air червеният депутат Елена Йончева, опитвайки се да прехвърли вината  за това върху управляващите. Думите й предизвикаха реакцията на политолога Антон Тодоров, който определи твърдението на Йончева като „нечувано безсрамие, гьонсуратлък и наглост”. Антон Тодоров предлага на страницата си във фейсбук нагледен пример – кой и как е разграбил и съсипал България. Той публикува две интересни снимки, на които наистина се виждат само руини и останки от бетонни площадки и срутени сгради.

manol_velev_tutrakan.jpg

Първата снимка показва как изглежда днес и какво е останало от някогашния завод с 1200 работници "Истър-ССМ" в гр. Тутракан. 

manol_velev_berkovica.jpg

На втората снимка са показани останките от предприятие, приватизирано на 4 септември 2000 г. от дружество "Компласт Трейдинг" ООД- София. Става дума за някогашния химически гигант "Ком"-Берковица. Общото между двете предприятия е, че са приватизиран и са станали собственост на червения бизнесмен Манол Велев, съпруг на настоящата депутатка от БСП Весела Лечева. Във второто дружество Велев е притежавал  70%. Веднага след като Манол Велев приватизира завода „Ком” - Берковица, започва бързият упадък на дружеството и източването на средства и имущество, изтъква Тодоров. Според политолога днес и двете предприятия изглеждат като след война, защото от там са минали социалистите, а след тях трева не никне. Като башибозук са, казва Тодоров.
Подобен пример са и над 100 приватизирани и съсипани предприятия от друг социалист и виден евразиец Николай Банев. Тодоров е категоричен, че точно този разбойнически капитализъм, практикуван от свързани с БКП-БСП другари е отвратил българите от демокрацията и пазарната икономика.

Очаквам Елена Милиончева да направи филм-разследване - как след всяка приватизация от социалисти, заводите приватизирани от тях изглеждат като след война. Готов съм да й помогна безкористно, няма нужда да прави нова офшорка, добавя с ирония Товдоров.