Ангелкова изумява: Невярно твърдение е, че Черноморието се презастроява

Невярно твърдение е, че Черноморието се презастроява.  Това заяви в студиото на Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпрос за опасения на протестиращите срещу забраната за диво къмпингуване, че дивите места са апетитни за строеж на хотели-гиганти.

В закона ясно е записано, че се забранява всякакво строителство върху дюни и съответно да се видят параметрите, които са силно  ограничени за зона А и Зона Б.

Навсякъде по света има различни места за почивка и хората си избират. Ние постоянно правим анализи, за да можем да профилираме нашата услуга. България е позната като дестинация ,която предлага качество на добра цена. Имаме ръст и 27 милиона реализирани нощувки. Правим много за привличане на повече туристи към България, коментира министърът.

Безкомпромисни ще бъдем към всички концесионери по плажовете, които допускат нарушения. Това коментира в студиото на Нова тв министърът на туризма Николина Ангелкова. Задължително трябва да има осигурен безпроблемен свободен пешеходен достъп до плажовете, те да се поддържат и почистват. Имаме 80 плажа под наем и 60 са отдадени на концесия. Безкомпромисни сме към всички нарушения и своеволия на плажа, посочи министърът. Имаме телефони за сигнали и нередности, както и нередности. Цяло лято нашите мобилни екипи са по плажовете, посочи тя. Сега установихме, че често туроператорите не поставят на видно място копие на застраховката си, за да може хората сами да си направят проверка и да с и преценят риска, допълни Ангелкова. В промените в закона за туризма сме заложили изисквания спрямо външния вид на всички постройки, зелени площи, всички елементи от облика на плажовете и курортите, посочи тя. Навсякъде по света има различни места за почивка и хората си избират. Ние постоянно правим анализи, за да можем да профилираме нашата услуга. България е позната като дестинация ,която предлага качество на добра цена. Имаме ръст и 27 милиона реализирани нощувки. Правим много за привличане на повече туристи към България, коментира министърът.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/ministr-angelkova-bezkompromisni-sme-km-vseki-narushitel_news680104.html

Безкомпромисни ще е бъдем към всички концесионери по плажовете, които допускат нарушения. Това коментира

Задължително трябва да има осигурен безпроблемен свободен пешеходен достъп до плажовете, те да се поддържат и почистват. Имаме 80 плажа под наем и 60 са отдадени на концесия. Безкомпромисни сме към всички нарушения и своеволия на плажа, посочи министърът.

Имаме телефони за сигнали и нередности, както и нередности. Цяло лято нашите мобилни екипи са по плажовете, посочи тя.

Сега установихме, че често туроператорите не поставят на видно място копие на застраховката си, за да може хората сами да си направят проверка и да с и преценят риска, допълни Ангелкова.

В промените в закона за туризма сме заложили изисквания спрямо външния вид на всички постройки, зелени площи, всички елементи от облика на плажовете и курортите, посочи тя.