Ангел Джамбазки: Франция сама си направи "Нотр Дам"

Не казвам, че някой  е запалил нарочно пожара в "Нотр Дам". Факт е, че изгоря един от символите на християнството в Европа. Франция сама си го направи. Пожарът на "Нотр Дам" е символеен. Това заяви в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви водачът на евролистата на ВМРО Ангел Джамбазки.

Франция не е Франция на Дьо Гол, не е Франция на Просвещението, не е Франция на европейската идея. Франция е Африка, Арабският полуостров. Това е факт. Париж не е френски град, дори не е европейски град вече, заяви той.

Ние сме автори на предложението социалните помощи да се спират, ако децата не ходят на училище. Става дума за решаване на циганския въпрос в държавата.
Това е мярка срещу безотговорни родители, които не изпращат децата си на училище, за да станат достойни граждани, а ги използват за просия и кражби. В дългосрочен план, за да решим циганския въпрос, циганските деца трябва да се образоват, дори въпреки волята на родителите им. В противен случай ще се изправяме периодично пред ситуации като тази в Габрово, където трима голи примата бият хора посред бял ден, заяви Джамбазки.
Това не е кауза за избори, а кауза за българската държава и държавност. Не можем да си позволим да създаваме социални паразити, цели групи да се отписват от обществото. Това е решението в дългосрочен план. Ако трябва да е задължително и принудително, ще е задължително и принудеително. Ако трябва да се глобяват техните родители, ще се глобяват, ако трябва да носят наказателна отговорност, ще носят, подчерта водачът на евролистата на ВМРО.
Той потвърди информациите, че Андрей Слабаков и генерал Димитър Шивиков ще са в листата на ВМРО за европейските избори. И двамата са доказани в обществото хора, посочи Ангел Джамбазки.
Единството на българската нация е събрано в тази листа, добави той.