Ахмети призова за европейско бъдеще на РСМ и "нула" проблеми със съседите

„Сега имаме две философии – интеграция и изолация"

Али Ахмети, снимка: архив

Али Ахмети, снимка: архив

Лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети заяви, че македонските граждани ще избират между интеграция в ЕС и изолация на предстоящите парламентарни избори.

Политикът подчерта, че бъдещето на Северна Македония е в Европейския съюз и посочи, че страната трябва да има "нула" проблеми със своите съседи.

"Бъдещето ни е нула проблеми със съседите. Да работим както сме работили досега. Така решихме проблема с Гърция и в резултат на това станахме член на НАТО, както и допринесохме за решаването на проблема с българите.“ - посочи Али Ахмети.

„Сега имаме две философии – интеграция и изолация, това ще решат гражданите на изборите на 8 май. Ние сме за мир и стабилност, за най-голяма сигурност и за бъдещето. Не искаме да връщаме болезнената история, трябва да я помним, но да не се повтаря, нека градим бъдещето." - добави политикът.

Парламентарните избори в Северна Македония ще се проведат на 8 май, заедно с втория тур от президентските, където един срещу друг ще се изправят Гордана Силяновска-Давкова от ВМРО-ДПМНЕ и Стево Пендаровски от Социалдемократическия съюз (СДСМ). /БГНЕС