Адв. Рангелов: Няма доказателства за връзки на Банкова както с Димитров, така и с Коцев

Людмил Рангелов

Людмил Рангелов

До този момент по материалите от делото няма информация за съвместно участие на Петя Банкова и Стефан Димитров в престъпна дейност. Това заяви в студиото на Нова ТВ адвокатът Людмил Рангелов, който е защитник на задържаната и вече бивша шефка на Митниците.

Той заяви, че Банкова е познавала Стефан Димитров, вероятно е познавала бегло и баща му, но съвместни действия или доказателства за такива няма. Едно СРС твърди, че по искане на Стефан Димитров тя е сменила началника на митницата в Лесово. Тя обаче отрича и защитава тезата, че това е неин план за промяна, който е следвала.

На този етап също така няма никаква връзка между Петя Банкова и главния секретар Живко Коцев. Изобщо по делото има сериозно изтичане на информация особено на фона на актуалната тема за следствената тайна, което бе посочено като разминаване между ПП-ДБ и ГЕРБ, което е провалило преговорите за ротацията, коментира адвокатът.

По думите на Рангелов, грешката на Банкова е в лошата преценка за закостенялата структура, в която отива и бързината, с която действа. Такива лица, които е засегнал, не биха простили такива действия, посочи Рангелов.

"Цялата тази история се използва с политически цели. Изтеклата информация е с цел определени лица да бъдат максимално злепоставени по време на предизборна кампания", смята защитана на Банкова.

Адв. Рангел не вярва на думите на Живко Коцев, че е бил обект на заплахи.

Заплахата е от обстоятелствата, той си е дал сметка за случващото се. Това, че е в качеството на защитен свидетел, не би му помогнало, ако има сериозни доказателства за престъпна дейност. В същото време не виждам никакъв проблем в срещата между Живко Коцев и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, тъй като Коцев няма процесуално качество на обвиняем, обясни защитникът.

Бойко Рашков също не е в изгодна ситуация, допълни още Рангелов, но до този момент могат да се направят само морални забележки и нищо повече.