Виктор Суворов: Русия е пред разпад

Руската федерация може да има същата съдба като СССР, казва бившият офицер от съветското разузнаване

Виктор Суворов

Виктор Суворов

Може да се очаква в бъдеще Русия да се разпадне. Това заявява бившият съветски разузнавач, историк и писател Виктор Суворов в ефира на предаването на Дмитрий Гордън „ГОРДОН“, което се излъчва по канал „112 Украйна“.

Роден съм в Далечния Изток на Русия. Баща ми беше офицер, той нямаше възможност да избира къде да служи, затова там мина и моето детство. Там сега е пълно с китайци, всичко е в техните ръце и контрол. Те са и в Байкал вече. Но властта в Москва подкрепят тази „окупация“. Щом китайците веднъж вече са дошли тук, те никога повече няма да си отидат. Русия е пред разпад, посочва Соворов и добавя, че не може да каже точно кога това ще се случи.

След като мине известно време, в следващото интервю ще кажем: „Жалко, но какво да се прави. Така става в историята.“ Погледнете – имаше голям социалистически лагер, но той се разпадна. После остана великият Съветски съюз, но и с него се случи същото. Това е тенденция. Кой е следващия в този ред? Просто след като се разпадна соцлагера, не беше направено нищо, за да бъде спрян този процес. Страната се носеше по течението, СССР се разпадна и отново не беше направен никакъв опит, за да се предотврати това. Така че разпадът продължава“ – казва още писателят.

Политическият край за Путин

Ами да, Путин е политически труп. Нима не е видно? Вижте Путин и неговото обкръжение. До неотдавна тези момчета спокойно си пътуваха на Запад и т.н. А сега вече срещу тях има наложени персонални санкции и във всеки момент всеки един от тях може да си изгуби милиардите, каза Суворов.

На кого сега е изгодно присъствието на Путин във властта, на кого му е добре от това? На работягите - не, на тираджиите - не, на военнопромишления комплекс - не. Военнопромишленият комплекс издъхва, просто става дума за тих, чудовищен ужас, той е в такава криза, както и всичко останало. Ето ги сега - строят нов изтребител. И строят, и строят, и скоро ще го построят, ама все нещо не им се получава. Направили танк, пуснаха 10 бройки от него на парада, един се повреди. Ако всичко е в разруха, ако науката се срива, образованието също, то и военнопромишленият комплекс няма как да цъфне, коментира авторът на "Аквариумът".