Община Добрич организира Дни на руската култура. А с чии пари?

На сцената на пл. „Свобода“ ще се представят фолклорният ансамбъл „Кирилица““ с ръководител Олга Тихонова

Дните на руската култура, които се организират от Община град Добрич, Общество за дружба и сътрудничество на Русия с балканските страни с Председател Андрей Галкин и Международната обществена организация „Изкуство без граници“ ще се проведат от днес до 30 юни. Това съобщиха с апломб от пресцентъра на Община Добрич. На благоволиха да съобщят само кой дава парите за мащабното мероприятие ала СССР-НРБ. Дънъкоплатците от общината? Москва?  От там сякаш не си дават сметнка, че това е основният въпрос, на който трябва да отговорят във връзка с мероприятието. Да не говорим за участието на фолклорния ансамбъл „Кирилица“, което само по себе си е скансдално.
Изложбата „Славянски мост“ с картини от известни руски художници ще бъде открита в 17.30 часа в Художествената галерия в Добрич. Специален гост ще бъде един от авторите - академик Евгений Павлович Бойко.
По традиция ще има и концерти с руски танцов и песенен фолклор, къде без тях. Днес и на 30 юни от 19.00 часа на сцената на пл. „Свобода“ ще се представят Фолклорният ансамбъл „Кирилица“ с ръководител Олга Тихонова, Танцовият ансамбъл „Фантазия“ с ръководител Олга Касаткина и Заслужилата артистка на Русия - Светлана Мирошниченко, изпълнителка на руски народни песни.