Николай Ненчев: Скоро ще имаме отстранен президент и главен прокурор в затвора

Това ще стане под натиска на обществото и демократично мислещите хора, твърди бившият военен министър

Наложи да преживея челен сблъсък с мафията и нейното острие главния прокурор и с комунистическата конспирация, заявява той

Ще имаме в близко бъдеще отстранен от поста си президент,  както и осъден главен прокурор, който ще влезе в затвора.  Тази повече от смела прогноза направи  бившият военен министър Николай Ненчев в интервю за пловдивското издание „Марица“.
Някой ден може да осъдите прокуратурата, е въпросът , който му задават от вестника. Той отговаря: "Точно така ще стане, но преди това ще имаме осъден главен прокурор, главен прокурор в затвора. В съвсем близко време ще имаме и първия отстранен от длъжност президент - под натиска на обществото и демократично мислещите хора. Силно вярвам в това и мисля, че походът на хората за пореден път ще тръгне от Пловдив", заяви той.
  В десницата скоро ще настъпи отрезвяването, твърди също Ненчев и се аргументира така:

„Обикновено така се случва в десницата и виждам в това шанс за българското общество. Очевидно трудно се справяме, когато усилията не са общи. А живеем в общество на тежка корупция си и вече много ни се иска да приличаме на Румъния. А тази страна беше много зад нас. Когато преди години президентът Петър Стоянов ме назначи за началник на кабинета на вицепрезидента и трябваше да организираме някоя международна среща, инструкциите, които идваха от Външно, бяха: Правете, струвайте, но гледайте да се откъснете от Румъния. Когато станах военен министър, опорните точки вече бяха  други: Правете, струвайте, дръжте се за Румъния. Ето това се случи за тези години и то е голямата трагедия на България. Затова трябва да преосмислим поведението и политически си послания и да дадем шанс на демократично мислещите хора да подкрепят една истинска, много мощна десница с ясни планове какво трябва да се направи и конкретни срокове към тях. Страхувам се, че предстоят месеци на тежка политическа конфронтация“.

Той е категоричен, че има опасност от рекомунизация на страната при победа на БСП на предстоящите парламентарни избори. 

"Тази опасност е очевидна, а аз изпитах на собствения си гръб. Понесох много атаки - от първия ден, в който заявих, че ще предам всички досиета на бившото Военно разузнаване. 25 години никой не се реши да направи това. И се наложи да преживея челен сблъсък с мафията и нейното острие главния прокурор и с комунистическата конспирация. Сблъсках се и с руската пропагандна машина и зная за колко силен противник става дума. Но аз съм твърд човек и когато ми повдигнаха обвинение, мислех само за това, което преживяват моите близки", заявява Ненчев.