Скандално: Уволниха кметски наместник, защото се обявил срещу възстановяване на джамия

"Мога и го уволних", отсича издалият заповедта кмет на Лъки от ДПС

Участието в телевизионно предаване и подкрепяйки недоволството на съселяните си срещу възстановяването на отдавна нефункционираща джамия взе главата на кметския наместник на родопското село Лъкавица.

След излъчването на репорта кметския намесник Трайчо Мешев бе уволнен без предизвестие от кмета на община Лъки. Според местните хора единственото провинение на Мешм  е, че е застанал зад своите съселяни и се е обявил срещу "ислямизацията на селото", защото е един от инициаторите на подписката срещу възстановяването на нефункциониращия от 70 години мюсюлмански молитвен дом.  Извъшилият уволнението кметът на Лъки инж. Валентин Симеонов е представител на ДПС.

"Седмица след репортажа на bTV, на господин Симеонов му станах много неудобен и реши да ме уволни”, смята и самият Трайчо Мешев. 

19-те постоянни жители на село Лъкавица са шокирани от новината, че вече са без кмет. Трайчо Мешев е кметски наместник от 12 години. Макар да е на 4-часов работен ден, денонощно изпълнява функциите си, за да помага на своите съселяни. „Грижи се за пътя, грижи се за хората в селото, грижи се за осветлението. Изпълнява дейността и на охранител. Когато водопроводът има проблем, намесва се веднага. На който лампата не му свети, отива и му я сменя”, хвалият го местните.

Потърсен за коментар, кметът на Лъки инж. Валентин Симеонов  отговаря: "Няма мотиви за уволнението Законът ми позволява! И всеки кметски наместник мога да го уволня когато преценя!”

Все пак, че резултат от недоволството има - засега не се предвижда възстановяване на джамията в село Лъкавица.  От мюфтийството пуснали заявление за спиране на процедурата.

Уволненията кметски наместник Трайчо Мешев пък възнамерява да търси правата си в съда. А от организацията "Родопски хайдути" заплашват с масови протести и шествия, ако не бъде възстановен на работа.