Източни сатрапи, дегизирани като православни “спасители”, искат душите ни

В примката на имперско “православие” попадат духовно слаби народи и държави, неспособни да различават „истината” от „лъжата”

Д-р Любомир Канов

Д-р Любомир Канов

Д-р Любомир Канов

Колкото и да е принизяващо да се говори за политика по време на най-тържествените дни за християните предшестващи Възкресението, днес не може да се премълчи следното:
Имперска Путинска Русия е взела важно решение - тя, освен “хиперзвуковите ракети” в “борбата срещу фашизма” идващ от Западна Европа и Америка с помощта на фалшиви новини, кибератаки и политически убийства, е решила да впрегне и държавното Православие. Това е особено 

коварен кагебистки подход,

 защото влиза през храма в душите на хората и ги заблуждава, че когато защитават престъпната посткомунистическа държава, те всъщност защитават своята вяра. Дъгата която чертае идеологията на Дугин обхваща не само България, Сърбия и Монтенегро, но също Македония и Гърция. Обсадният манталитет насочен срещу “еретиците” т.е. католиците и протестантите има стари византийски традиции още от Кръстоносните походи и той, съчетан с параноидно-монголския подход към света от Иван Грозни насам, приет за основа на Московията като империя, дава рецептата на Евразийския модел. В примката на подобно имперско “Православие” попадат духовно слаби народи и държави, неспособни да различават истината от лъжата. И това всъщност е оскверняващо тяхната религия. Ако Западът осквернява себе си с безобразията на собствената си мулти-култи релативизация на собствената си идентичност и е затънал в политическа неомарксистка коректност, това не означава, че трябва да се приемат източни сатрапи, дегизирани като православни за “спасители” на нашите души. Който наистина вярва и може да помни, трябва 

да запали свещ

 за загиналите десетки хиляди православни свещеници и милионите вярващи православни, католици и протестанти, за хилядите разрушени храмове и за безименните жертви на атеистичния комунизъм, а не да целува ръка на Гундяев, на кагебистчето, което се кръсти наобратно поради незнание и да се заблуждава, че днешна милитаристична Русия е обединителния и спасителен център на Православната вяра.