Илиян Василев: Слави е русофил, оксиморон е такива хора да борят корупцията

С чалга може да събереш 200 000, но не и да управляваш държавата без идеи

Илиян Василев

Илиян Василев

"Не вярвам на флиртовете с политиката на Трифонов, докато продължава да прави предавания. Цялата негова обществена "стойност" е функция на предаването, на този прайм тайм и на възможността да прави концерти". Това написа в социалната мрежа Facebook бившият ни посланик в Русия Илиян Василев. 

"Няма никакво съмнение, че ако влезе в политиката, ще се опита да възпроизведе проекта Борисов, те са един генотип. Проблемът му е, че хората вече познават този проект и са подозрителни. Ще го слушат и гледат по стадиони и ще гласуват за други. Не говоря за стотина - двеста хиляди - тях може да получи - говоря за управлението на страната, което изисква над милион и половина. С чалга и с общ "революционен" патос можеш да омаеш доста хора, но да ги накараш да подадат глас, при това забележете - не за него, а за хора посочени от него, граничи с абстракцията", казва още дипломатът.

"Никой не знае какви политики ще провежда, нито позициите му - освен отрицанието ен гро на днес властвуващите, с което се иска да се властва утре. Хем е русофил, хем иска да бори корупция и неправдата, а това е оксиморон, защото през руското влияние у нас се храни и корупцията, и непотизма. Ние де факто живеем при руски модел на управление в режим. Няма никакви признаци властта да го преследва - както това прави с другите си опоненти. Проблемите около референдума са "галене" с перце пред действителните проблеми, които реалната опозиция на властта има. Отношението на Кой? към него е лакмусова хартия", се казва още в социалната мрежа от Василев. 

"Няма никакви признаци да отслабват кешовите потоци към него. Последно - няма нужда да определяте изобщо днес отношението си към него като политик или политическо явление. Защото използва тези флиртове да тества реакциите ви и оцени текущите ползи-разходи при прехода от шоу света - към политиката. Оставете го да гадае как ще реагирате и бъдете сигурни, че няма да напусне предаването си.
Но това изобщо не е въпросът - дали един шоумен ще влиза или няма в политиката", казва още бившият посланик.