Много скоро шумно създаденото българско „Тръмп общество” безшумно ще се разпадне, членовете му ще се заемат да хвалят руската политика, като заклеймяват американската

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

 И каква стана тя сега?

Русия да впрегне последната капка от своя умствен и финансов ресурс, плюс целия си - макар вече никакъв - международен авторитет, за да избере Доналд Тръмп начело на САЩ, а като първа сериозна външно-политическа стъпка той, вместо коленопреклонно да дойде и да удари чело на кремълското килимче, да вземе, моля ви се, да удари най-безсрамно руското протеже Асад в Сирия. При това дори не с твърде високото си чело, а с ракети „Томахоук”.

Ма на какво прилича това, бе, дами и господа!

Ще ви кажа веднага – на нищо не прилича!

Ний, както и цялата прогресивна световна общественост, сме потресени и искрено кипим от възмущение. И не защото сме самовар. И не защото изпитата по този повод водка има нещо общо с кипежа на емоциите ни.

Не, такова грозно нарушение на международното право наистина не сме виждали от времето, когато Украйна нагло заяви, че Крим е неин. Такова безочливо погазване от американска страна на правото на всеки диктатор да унищожава собствения си народ, включително с нашата безценна братска помощ и чрез химически оръжия, не е имало от времената на Саддам и Кадафи насам. А най-вече - такова открито престъпление срещу изконните руски интереси в Средиземно море и твърде Близкия до широката руска душа Изток, не ни се е случвало от времето на третостепенния американски актьор Роналд Рейгън.

В края на краищата пък – не ви ли е жал, бе, хора? Само за няколко дни красавицата Мария Захарова погрозня от мъка, че не успява и не успява да пробута на света най-истинската версия за случилото се в Сирия, съчинена от шефа ѝ, Сергей Лавров.

А на кремълския говорител Дмитрий Песков пък зъбите му опадаха, докато от името на шефа си Владимир Путин старателно се зъби на невярващите, че заринът, използван от режима на Асад срещу цивилните сирийски граждани, всъщност е зарин, използван от въпросните цивилни граждани срещу режима на Асад.

Или - в краен случай – че станалото е плод на обикновен инцидент, каквито в свободни страни като Сирия често се случват със свободно произвежданите от цивилните граждани за лични и обществени нужди зарини. Обаче, както става напълно ясно от зъбенето на Песков – каквато и да е действителността, тя винаги, непременно и задължително е плод на

 американски комплот срещу самия Асад

  И к'во? 'Ми нищо, няма резултат от иначе толкова качествената и ефективна досега руска пропаганда.

Няма резултат даже от съобщението, че заради скръбта си по режима на Асад и внезапната безпомощност на разположените в Сирия руски противоракетни комплекси С-300 и С-400, Путин няма да приеме американския държавен секретар Рекс Тилърсън по време на посещението му в Москва.

Нищо, че такава среща и без това не беше планирана.

А гадното Г-7 дори пък взе, та обсъди в Рим нови, допълнителни санкции срещу Кремъл, в случай, че продължава да подкрепя Асад. И като нищо ще ги въведе, независимо от безкрайните мирни преговори, които Русия се опитва да води.

Ето защо казвам, граждани, че това ама наистина на нищо не прилича!

Защото когато човек като император Путин полага усилия, той иска и трябва да види резултат от тях. Така е научен в КГБ. А и широката му руска душа за това копнее. Пък сега се оказва в положение разни американци да ни учат нас, императора, на морал и да наказват без височайшето ни благоволение онова, което те самите смятат за нарушение на международното право, без да се съобразяват с онова, което ние смятаме за нарушение на международното право. 

Да-а-а, а истинско, сериозно нарушение на международното право в сирийския случай наистина има.

Знам и го твърдя съм сигурност, но не, защото съм голям капацитет по темата зарин и договорите за бойните отровни вещества изобщо, а като съдя само по един, но твърде ясен и, за мен поне, изключително достоверен показател – официалната българска реакция.

България, нищо, че е управлявана в момента от откровено проруски президент и напълно марионетно служебно правителство, практически еднозначно

 подкрепи американските наказателни удари в Сирия

Това сигурно за пореден път дълбоко е наранило чувствата на искрените български приятели в Кремъл, но - какво да се прави, понякога човек, колкото и да му се ще, няма как да се изсули от признаването на истината и да я изкриви в руска полза.

Искам да кажа - нали си представяте каква точна информация за това кой и с чия помощ произвежда и кой срещу кого използва бойни отровни вещества в Сирия е стигнала до официална София по линия на НАТО, за да не гъкнат нашите лалугери. И да не излязат с поредното мъдро увъртане, както правят в редица други случаи.

Само горкият Ивайло Калфин пак нещо не е доразбрал. Този човек и като външен министър си беше объркан, ама сега, като се информира само от пресата, съвсем е загубил връзка с реалността. Затова ни в клин, ни в ръкав, той тръгна по телевизора да кори правителството, че се било показало като ястреб в подкрепата си за Щатите, а не бивало така, защото Европа  като цяло била гълъб в позицията си. Което не е вярно, но човекът си го твърди. А може и да си вярва.

И какво постигна Калфин по този начин? Ами според мен само увеличи мъката на президента и правителството, които и без това се чувстват виновни, че не могат да бъдат толкова

 меки европейци в руска полза,

 колкото им се иска.

А като сме тръгнали да обсъждаме българските реакции по темата Сирия, идва ми изотвътре да попитам също – знаете ли какво е общото между човешките пръсти и тъй нареченото българско „Тръмп общество”?

Отговорът е ясен - всичко. Или поне всичко най-важно.

Когато въпросното съзаклятие за подкрепа на консервативния американски президент Доналд Тръмп беше създадено през януари в София от открито или едва прикрито леви „интелектуалци и политици”, както ги описа слугинажът, наричан напоследък „българска журналистика”, целият ни изначално и безкрайно невинен народ за пореден път остана „стреснат, трогнат, очарован”.

И как не, сред задругата „полезни идиоти”, озовали се в предната линия на новата, макар само предполагаема, руско-американска братска връзка, за пореден път заблестяха иманата на такива истински доблестни български патриоти като куклата Светлана Шаренкова, кукловодът Димитър Иванов, вечният невинен бизнес-симпатяга Сашо Томов…..да не изброявам всички, че ми се замърси компютърът само докато напиша имената им.

Така или иначе, в цялата тази достойна компания, подкрепила Тръмп по любов, българската публика сякаш за пореден път провидя онези „ах, летете, ескадрони”, дето толкова я очароват с победния си зов, че вечно я оставят с крайник, напъхан в горното отвърстие, тоест, с пръст в уста от захлас.

За сметка на това обаче сега, няколко месеца по-късно, когато консервативният американски президент Доналд Тръмп предприе първите си категорични стъпки в международните политически дела, въпросният любовен пръст се оказа на съвсем друго място. От устата на публиката той се премести и се оказа…..вероятно се сещате къде, но ще го опиша деликатно – напъхан

 в долното отвърстие на самото българско „Тръмп общество”

 Изненадата от начина, по който измисленият от самите тях за самите тях американски герой, внезапното предаде руските интереси, очевидно е огромна. И много боли. Така, де, иначе мълчанието на тези руски хибридни агнета по повод ракетните удари  на САЩ в Сирия вероятно нямаше да бъде толкова гъсто, че да се реже с тъп кухненски нож, каквото е в момента.

Ето защо подозирам, че много скоро шумно създаденото българско „Тръмп общество” безшумно ще се разпадне поради изчерпване на смисъла и членовете му ще се заемат с по-привичните и традиционни за тях задачи – да хвалят руската политика, като заклеймяват американската.

Абе, пичове, вие сериозно ли си мислехте, че гъвкав човек с изключителен бизнес нюх като Тръмп, дори да е бил заблуден от нещо в даден момент, няма да се ориентира бързо в ситуацията и да разбере простия факт, че Русия никога досега не е била част от решението на кой да е проблем по света - а винаги част от проблема.

Ако не и самият Проблем. 

18 Коментар(и)

 • Приятел

  Приятел(14 April 2017 - 12:04)

  Отговор

  До Бай Иван! Бай Иване напълно съм съгласен с твоя коментар: "няма ни най-малката логика Асад да използва химическо оръжие при положение, че в момента бойните действия се развиват в негова полза." Точно поради тази причина смятам, че няма ни най-малка логика атакта в метрото в Санкт Петербург да е дело на терористи, защото тъкмо се бе раздвижила опозицията в Русия и изведнъж хоп мръсна терористична атака на ИДИЛ-гадове мръсни.....

 • Прогледнис

  Прогледнис(14 April 2017 - 09:04)

  Отговор

  България е в центъра на хибридната война на Русия. И вместо това да разтревожи нашите "управляващи" - сикаджийската мутра и руските агенти-патреидиоти, и да залегне в програмата им, те написли за винетки и магистрален пръстен!!!! Измъкването ни от руското робство ще ни реши всички проблеми, но за управляващите ни идиоти то не съществува и хибридна война - също! Тук, в този сайт няма никакви пичове, а сте само пички!

 • На Путин в гъза

  На Путин в гъза(14 April 2017 - 00:04)

  Отговор

  Русия , ИДИЛ и Асад са едно и също и са съюзници срещу опозицията в Сирия. Когато казваме, че химическо оръжие се използва от ИДИЛ, означава, че това важи също за Путин и Асад. Химическите вещества в Сирия идват от Русия и са дадени на Асад и ИДИЛ. Опозицията не може да има химическо оръжие защото няма кой да и го даде, че да го използва!

 • Бай Иван

  Бай Иван(13 April 2017 - 23:04)

  Отговор

  Рядко разглеждам този сайт и винаги съм се чудел на дебилното мислене на всички соросоиди! Как може такова лицемерие? А бе вие за пари ли го правите или просто от спортна страст, като запалянковци на футболен отбор? Как може ограничените ви ("демократични") мозъци да приемат априори, че някой е виновен без елементарна проверка на случилото се. Още повече, че няма ни най-малката логика Асад да използва химическо оръжие при положение, че в момента бойните действия се развиват в негова полза. Как така след, като всичките му химически арсенали са предадени и унищожени под "международен" контрол? Как така информацията за химическата атака, подадена от такава терористична организация, като Ал Нусра и умерените главорези се оказа толкова достоверна, че САЩ нападнаха Асад без много да му мислят. Не ви ли прилича ситуацията на приказката за вълка и агнето, което му мъти водата, макар, че се намира по-надолу по течението на реката? Откровенно казано ми е жал за вас! Още по-лошо е, че при една ядренна война, която могат да запалят САЩ ще изгорим всички ние заедно, а такива като Тръмп и обкръжението му ще си ядат превъзходните торти, които ние не можем дори да си представим (както Тръмп каза на репортерката, как решил да издаде заповед за ракетната атака). Атаката, която предизвика фурор от удобрение сред ислямиските главорези, не разруши до основи сирийската военна база, а разруши и малкото което бе останало от международното право. А що се отнася до Тръмп той в предизборната надпревара декларираше точно обратното на това, което прави сега и затова спечели доверието на американския народ и изборите! За съжаление той много бързо капитулира пред фактическите управляващи на САЩ.

  • Woland

   Woland(14 April 2017 - 02:04)

   до Бай Иван Да не говорим за нарушенията на международно право (стара, изхабена от употреба опорна точка), защото ще отворим теми като Крим, Лугандония, Грузия и други.

  • Биорис

   Биорис(14 April 2017 - 11:04)

   Май този Бай Иван е като Дядо му Иван, дето го е освободил и от мислене, разбира се. За какви проверки въобще говори, след като Русия блокира това в ООН. Толкова просто е за виждане, че сирийските палачи не се интересуват абсолютно никак за населението си, иначе нямаше да превръщат в пепел Алепо и други милионни градове. Те искат с цената на всичко да унищожат съпротивата, а този малоумник Иван иска дори да ни убеждава, че бунтовниците са пуснали отровни вещества на собствената си територия, ей така, без всеобхватни защитни средства. Ами те ако са разполагали с този газ е трябвало да го пуснат в Дамаск или там, където биха унищожили Асад. Истината е, че те нямат нито нужните за това самолети или хеликоптери, нито Зарин. Не стига това, ами сега още иска да ни плаши и с ядрена война, която ако бъде запалена, ще я направят пак руснаците с техните остарели железа. Не, те добре знаят, че дори тактически не са способни на такъв удар, защото тогава в един миг всичкото американско и натовско оръжие, което също би могло да е ядрено, ЕДНОВРЕМЕННО ще бъде насочено и изстреляно само към една централна точка, докато руснаците трябва да нападат на 360 градуса, и да избират ефективни цели. Разликата Иване, между Тръмп и Путкин е, че единият разбра и поправи грешката си, а другият още помпа мускули и явно не вижда, потьомкинските декори и си е втълпил, че са истински. По добре наистина не чети изобщо блога, но след като ни числиш за соросоиди е разбираемо от коя закваска си. Нашият проблам е е не войната, а освобождаването ни от изродите българомразци.

 • balgarin

  balgarin(13 April 2017 - 18:04)

  Отговор

  Г-н Асенов ВСЯКО НЕЩО Е СЪС ВРЕМЕТОСИ навремето по времето на ВЕЛИКИЯТ РОНАЛД РЕЙГЪН бяха модерни тогава ракетите ПЪРШИНГ та тез пършинги мамата ебаваха на блядовете по СВЕТА и У НАС , та тез тез ракети ТОМАХОУК - томаховките на български жаргонен бяха СЪЗДАДЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА ВЕЛИКИЯТ РОНАЛД РЕЙГЪН но сега ВЛЯЗОХА В ДЕЙСТВИЕ . Г-н Йорданов беше написал тези дни тука при FAKTOR.BG че ТОМАХОУК могат и през прозореца да влезнат на ГОСТИ НА РАЗНИ ТАРИКАТИ и ДИКТАТАТОРИ . ако имам дори и САМО ЕДИН ТОМАХОК ЧЕ ГО ПРАТА НА ГОСТИ НА диктатора путин БЕЗ ДОРИ ДА СЕ ЗАМИСЛЯМ , спомням си как през далечната 1987 година ГЕРМАНЕЦА МАТИАС КАЦНА НА ЧЕРВЕНИЯТ ПЛОЩАД СЪС НЕГОВОТО СКРОМНО СПОРТНО САМОЛЕТЧЕ . тогава бях млад и задравявах българо-съвецката дружба със една другарка от УКРАЙНА , та тя ми беше разправяла че като кацнал Матиас на червеният площад хората ПОМИСЛИЛИ че се снима некакъв филм . Г-н Асенов те тез АЛКАШИ и БЛЯДОВЕ НЕМОГАТ спортен самолед да СПРАТ камоли пършингите едно време а сега АБСУРД ЗА ТОМАХОУК да го засечат камоли да го ХВАНАТ , иначе за блядското скапано оръжие пишат и прават следната пропаганда БЕЗ АНАЛОГЕ В МИРЕ това значи че тяхното е най най добро и никой друг го НЕМА . спомнямси техният най нов так АРМАДА го показаха на парада и го дърпаха с въже ами тяхният единствен самолетоносач дето опуши цяла ЕВРОПА е действително БЕЗ АНАЛОГЕ В МИРЕ , браво за статията г-н Асенов.

 • Борис

  Борис(13 April 2017 - 16:04)

  Отговор

  Прекрасно, българинът се кефи на хумор! Ех, мама му стара, бяхме позабравили всички подобни изказвания по времето на соца, с които, точно по същият начин „Работническо дело“ най–сериозно ни обгазяваше. Сега като чете човек, му се привиждат спомените и всички тези оръжия за „борбите“ за мир, които незнайно защо широката руска душа винаги даваше на разположение, като сега в мирната Сирия, на миролюбивия й ръководител... Как да не изпаднат в носталгично умиление споменатите чувствителни души, (и още много други, които по хигиенични съображения, също не искам да споменавам).

 • ПЪН

  ПЪН(13 April 2017 - 15:04)

  Отговор

  НЕ САМО НАШИТЕ ТРЪМПОРАШИСТИ -ШАРАНОВА,ГЕСТАПОТО ,САШО АПАШО И ВСЯ ОСТАЛЬНАЯ СВОЛАЧ ПЛАЧАТ,АМИ БАШ ДЖУДЖЕТО ЗА ДЕВОЧКИТЕ С НИСКА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ,ПУ ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ,ТОЛКОВА УСИЛИЯ НАХАЛОСТ

  • Abdula Musaibe

   Abdula Musaibe(13 April 2017 - 16:04)

   Руските жужета – най-големите жужета в света!

 • Истината

  Истината(13 April 2017 - 14:04)

  Отговор

  След предизборния цирк, Тръмп засмука гениталиите на клана Клинтън и господарите си от Уолстрийт. Да стае президент за него беше просто добра сделка за която ще плаща американският избирател.

  • леля Ог

   леля Ог(13 April 2017 - 23:04)

   Това е само руската истина, истинската е друга.

 • Кесо

  Кесо(13 April 2017 - 14:04)

  Отговор

  Абе като цяло хубав анализ, ама не мога да приема подценяването на нашите скъпи другари от достопочтеното "Тръмп общество" от страна на г-н Асенов. Те не веднъж са доказвали на практика какво значи да си истински принципен комунистическо-капиталистически-атеистическо-православно-евро-азиатски-идеалистически- материалист. Няма никакъв проблем уважаемите другари да започнат борба за чистотата на истинския тръмпетизъм с неговия извращенец в лицето на Тръмп, под някакъв вдъхновяващ лозунг в смисъл "Да спасим тръмпутизма от Тръмп". Много диалектическо и актуално!

 • Моето име

  Моето име(13 April 2017 - 13:04)

  Отговор

  Да вече стана ясно на руските таваришчи,че Тръмп се оказа един голям Трън за тях.Да свикват,това е само началото.

 • ИСТИНАТА

  ИСТИНАТА(13 April 2017 - 13:04)

  Отговор

  По- старите помнят, че след войната в Ирак не се намериха никакви химически оръжия в Садам Хюсеин. Защото той наистина не притежаваше. Те също бяха руски. Руснаците и тогава наложиха вето за разследване в ООН и набързо си ги прибраха. И сега, след като си отиде Башар Асад , пак няма да намерят никакви химически оръжия в Сирия!

 • Ленин чака метровката

  Ленин чака метровката(13 April 2017 - 12:04)

  Отговор

  Единствения ход на джуджето е да ляга до ленин:DDDD

 • Boston Strangler

  Boston Strangler(13 April 2017 - 12:04)

  Отговор

  Ами сега? Верно ли маленкий жужанко е забранил да се внася от това шампанско, дето го пиха в Кремъл за победата на Тръмп, щото е получил киселини и му се гади? А „Българското общество за Тръмп“ с Шаренковата таваришутка май ще поизтръмпне? М? Нещо са по-тихи от водата и по-ниски от тревата, а? Ама така е, когато бързаш да си сложиш дирника разтворен!

  • Woland

   Woland(14 April 2017 - 02:04)

   Няма проблеми с разтворените дирници на тръмпишутките като Шаренкова. Винаги ще се намери чеп да ги запушат. :DDD

Оставете коментарОбнови