Антон Тодоров извади БСП от нерви, социалистите напуснаха залата

Антон Тодоров

Антон Тодоров

Остър реплики си размениха в пленарна зала политическите опоненти Таско Ерменков от БСП и Антон Тодоров, депутат от гражданската квота на ГЕРБ.

Ерменков го нападна с груби квалификации, сред които и "политически травестит". Повод за острата му реплика бе изказване на Тодоров, който заяви от парламентарната трибуна, че са наследници на партия, която е клала българите, както турчин не ги е клал.

"БСП е небългарска социалистическа партия, тя е наследник на БКП. Вашата партия уби наследниците на баба Тонка, уби над 30 000 българи, клахте българите както и турчин не ги е клал.",  заяви народният представител Антон Тодоров, който прочете декларация на ПГ на ГЕРБ в отговор на декларация на БСП, прочетена от лидера й Корнелия Нинова.

"При внимателно изследване на небългарската компартия се вижда, че това е партия от особена порода нагли хора, които се опиват от своята ненаказаност", изригна Тодоров. 

"Недостойната кампания, която правят БСП и нейните обръчи в този парламент – партията ДПС, която също според мен е част от небългарските обръчи в нашата политика, поведоха една недостойна кампания още в самото начало на кабинета „Борисов 3,” каза още Тодоров. 

„Днешната боркиня с корупцията г-жа Нинова би трябвало да отговаря на конкретни въпроси. Ако в България имаше съд и прокуратура, тя отдавна трябваше да е на място хладно, на място тъмно”, заяви Тодоров. 

„Тези хора, трябваше най-накрая да се извинят за престъпленията на БКП и за своите престъпления по време на 28-годишния преход. Г-жа Корнелия Нинова каза, че БСП никога не е участвала в приватизация и не е участвала в това, което нарича „сдружения за кражби и грабежи”. А приватизирането на външно-търговското дружество „Техноимпекс”, което само в една столица – Хараре има активи за милион и половина? Тя, което приватизира с РМД за сумата от 70 хил. долара. Как ви се вижда? Това участие ли е в бандитска приватизация?”, попита Тодоров. 

Във връзка със заявеното от БСП, че зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев е твърде млад, за да заема поста, Тодоров заяви: 

„Техен министър-председател стана на 34 години министър-председател и доведе до такава сполука България, визирам лицето Жан Виденов, че милиони българи излязохме на улицата и ги свалихме с камъни и дърве”. 

"Политически травестит!", репликира на свой ред червеният депутат Таско Ерменков, който видимо се ядоса на отправените остри нападки на Тодоров към социалистите, използвайки комунистическото минало на БСП.  

След декларацията на ГЕРБ парламентарната група на "БСП за България" напусна пленарната зала.