Адвокат запорира търговската марка "СДС" заради неплатени хонорари

От партията са категорични, че този казус не ги вълнува, тъй като законът не позволява да се занимават с търговска дейност

Марката "СДС" е запорирана, а партията няма право да я ползва докато не изплати борчовете си към адвокат Диньо Бозаджиев. Това става ясно от Запорно съобщение, официално изпратено до партията, с лидер Божидар Лукарски, пише Медиапул.бг.

Според съдържанието на документа партията дължи на адвоката хонорари, в размер на 4200 лева, които в последствие са станали повод за запора. На практика, ако тези пари не бъдат платени, партията няма право да ползва по никакъв повод и начин марката "СДС" за търговски продукти.

До запора се стигнало, след като през 2013 година адвокат Бозаджиев води 30 дела от името на СДС пред Върховния административен съд. Те са били свързани с обжалвано от СДС решение на ЦИК за разпределение на членове на СДС в избирателните комисии за предсрочните парламентарни избори същата година. От тогава до сега обаче партията на Лукарски не се е издължила на адвоката и той е бил принуден да запорира марката "СДС", тъй като сметките на партията се оказали празни.

От синята партия са категорични, че този казус не ги интересува, тъй като законът забранява на която и да е партия да извършва търговска дейност. Главният секретар на СДС посочва още, че самата партия е запорирала 5000 на адвоката, а той търговската марка, за която не е ясно кой и защо е регистрирал. В този контекст "този казус изобщо не ни вълнува".