Зоран Заев: Един педераст няма да свали това правителство

 Министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев заяви, че няма да позволи на отделни лица да свалят правителството му, като същевременно подчерта, че вярва в задълбоченото и бързо разследване на случая „Рекет“, предава скопската телевизия "Канал 5", цитиран от "Фокус".
Съгласно думите му, сега не е моментът за предсрочни избори предвид очакванията за получаване на дата за преговори за членство в Европейския съюз, и припомня, че октомври 2020 г. е най-подходящият период за избори.
"Вярвам в прозрачните, прецизни и бързи разследвания, особено за такива случаи. Публично отхвърлих всякакви спекулации и споменаване на името ми и стоя изцяло зад него", подчерта македонският премиер.

Той добави, че презумпцията за невинност трябва да се спазва независимо дали става въпрос за инкриминирано лице или за някой, който заема високопоставен пост като този на специалния прокурор Катица Янева.
Относно спекулациите за участието му в скандала, Заев увери, че е дошъл на власт по волята на гражданите, борейки се за свобода, демокрация, върховенство на закона и нормална държава, и ще продължи да се бори за тези ценности.
"Аз съм борец и ще продължа да се боря за тези ценности докрай, стига гражданите да ми дадат позиция. Със сигурност няма да позволя на няколко престъпници, суетен журналист и - да ме извинява ЛГБТ-общността - един педераст да свали това правителство. Не. Ще се борим до края, защото всички замесени, разбира се, трябва да поемат отговорност", категоричен бе Заев.
На въпрос дали смята, че Янева го е предала, той отговори: „Идиотски е той да действа въз основа на доказателствата, налични към настоящия момент“. Ние показваме, че има върховенство на закона, каза Заев, като посочи, че хората чакат решение, а всичко останало, както той подчерта, е политиканство и политика.