Седмичен хороскоп

Какво вещаят звездите (31 октомври - 6 ноември)

ОВЕН

През тази седмица звездните влияния ще ви предразполагат да се отдадете на почивка и на по-спокойни занимания. Не е препоръчително да хабите излишна енергия, като се заемате да изпълнявате много задачи или, още по зле – да започвате нещо, да не го довършвате и да подхващате следващото. В началото на седмицата ще си спестите някои проблеми, ако овладявате напористата си природа и оставите събитията да се развиват от само себе си. Би било чудесно, ако имате възможност да отделите малко повече време за себе си, през което да поспортувате или да правите нещо, което обичате. Възможно е чуждите болки да ви въздействат по-силно от обикновено и да ви завладее желание да помагате – включително и с пари. От сряда нататък ще имате значително повече сили и енергия, която бихте могли да вложите както във всекидневните си дейности, така и в нови начинания. Ако планирате нещо ново в областта на бизнеса или финансите, не изпускайте подходящия момент да се впуснете в приключението – ще имате нужния ентусиазъм и ще получите подкрепа. Сряда и четвъртък са чудесни дни за вас – положите ли усилия за нещо, ще получите добри резултати. Петък е добър ден за кариерата

ТЕЛЕЦ

Тази седмица препоръката към вас е да не се опитвате да спирате промени, които вече са назрели и няма как да бъде прекратено осъществяването им. Събитията ще ви подскажат как да действате, ако в живота ви е дошъл момент за раздяла или е наложително да се направи някаква реформа – по всяка вероятност на неуспех ще бъдат обречени опитите да се противопоставяте, само и само нещата да останат такива, каквито са – и нищо чудно да си навлечете още по-големи проблеми. Независимо дали обстоятелствата ви харесват или не, опитайте се да вярвате повече в живота и да приемете факта, че не бихте могли да контролирате всичко. Темата за личните и служебните взаимоотношения ще излезе на преден план при вас. Ако сте обвързани, може да възникне проблем, който досега сте игнорирали, или поведението на партньора/партньорката ви да ви засяга по-дълбоко от обикновено. Дори усещанията да не са приятни, не бягайте от тях – едва ли нещата ще се оправят, ако ги посипвате с пепел и се правите, че нищо не се е случило. Понеделник и вторник са много подходящи дни да вникнете в душевния си мир и да разберете какво се случва там – дори да се наложи да се изолирате за кратко от близките си. Ще бъдете доста емоционални и ще реагирате бурно на всичко, което околните правят или казват. Към средата на седмицата ще трябва да се заемете с реализация на инициативи, свързани с финанси или с разрешаването на имуществени въпроси – може да установите нови финансови взаимоотношения или да прекъснете стари.

БЛИЗНАЦИ

През тази седмица звездите ви дават възможност да се погрижите за душевното и физическото си здраве – всякакви дейности в тази посока са препоръчителни и ще доведат до положителни резултати. Събитията, които се случват, както и вътрешните ви преживявания ще ви подтикнат към пречистване – може да решите да приложите някаква диета или детоксикация, а също така и да направите промени в начина си на живот, ориентирани към здравословното хранене или по-активното движение. Ако отдавна се чудите дали да не отделите час за занимание с йога, сега е моментът да го сторите. Пречистването обаче може да е не само физическо, а и емоционално. Ако през следващите дни ви завладеят по-силни емоции, не ги потискайте, само и само да изглеждате весели или да покажете на света, че всичко е наред – оставете се на чувствата, отдайте им се: те постепенно ще отшумят. По този начин има шанс не само да се освободите от емоционалните токсини, но и да повлияете на заболявания, появили се по психологически причини. Вие сте известни със своето любопитство – ако сега го проявите, за да изследвате не толкова външния свят колкото вътрешните си преживявания, може да стигнете до интересни прозрения за самите себе си. В сряда и четвъртък ще преценявате по-точно някои отминали събития – особено такива, които са свързани с емоционалния и любовния ви живот.

РАК

През тази седмица е добре да сте малко по-внимателни – възможно е миналото да навреди на живота ви сега. Има вероятност отношенията ви с някого да отворят стари рани, да се почувствате обидени, използвани или оскърбени. Разбира се, тези чувства са си ваши и никой не може да ви съди за тях, но, ако позволите на стари истории да определят действията ви сега, нищо чудно да сбъркате. В първите дни от седмицата ще ви се отрази добре, ако се грижите повече за себе си. Забравете всички „трябва”, оставете съпруга/съпругата, децата, родителите и приятелите да си живеят живота и се концентрирайте върху себе си и върху това, от което имате нужда вие. Колкото повече любов и внимание си дадете сами, толкова по-малка е вероятността да ги изисквате от близките си и, съответно – да останете разочаровани от това, че те не се реагирали така, както сте очаквали. Припомнянето на стари обиди е знак, че имате нужда да простите, а не че трябва да продължавате да носите товара на обвиненията или самообвиненията. Имайте предвид, че през тази седмица ще бъдете по-подозрителни от обикновено, но е напълно възможно да проявявате прекалена мнителност и да виждате хората и обстоятелствата както ви изнася, а не реално. Така че, налегнат ли ви подобни мисли, просто спрете и преценете дали подозренията ви се основават на факти или на притеснения и неясни предчувствия. Отношенията с колеги и работодатели ще бъдат по-трудни през тази седмица.

ЛЪВ

През тази седмица е възможно да се изправите пред някои предизвикателства, засягащи най-вече семейните отношения и емоционалния ви свят. Доста вероятно е да възникнат драми – у вас или при член на семейството, особено ако във вашата фамилия е прието проблемите да се потулват, само и само всичко да изглежда перфектно. Дори да успеете да излъжете останалите, себе си трудно ще заблудите, защото събитията ще оставят своя отпечатък върху душевния ви свят. Тъй като повечето от вас реагират доста бурно, когато търпението им се изчерпи, а през следващите дни има риск това да се случи, опитайте се все пак да овладявате огнените си страсти и да не си го изкарвате на околните. Имайте предвид, че през следващата седмица ще ви липсва обективност, тоест ще тълкувате събитията както ви изнася. Ако някой не реагира така както очаквате или не ви даде онова, което искате, ще хвърлите вината върху него/нея и изобщо няма да потърсите своята отговорност за ситуацията. Наистина, вие не сте злопаметни и скоро няма да помните нищо, но това може и да не важи за другия човек. Казано накратко, преди да говорите и да действате, мислете за последствията. Ако все пак сте убедени в своята правота, пробвайте да решите проблема с разговор – това обаче може да стане, едва след като емоциите са поутихнали. Към средата на седмицата може да получите някаква награда от съдбата – възможност за изява, пари за добре свършена работа или покана за романтична среща. Ако сте обвързани, въздържайте се да правите сцени на ревност, ако не искате да си създадете сами проблеми.

ДЕВА

През тази седмица по-благоприятните дни за работа са петък и събота – тогава ще се организирате най-добре и съответно ще пожънете добри резултати. В понеделник и вторник емоциите ще попречат на някои от вас да се съсредоточите върху задълженията си, а други просто няма да бъдете в най-добрата си физическа форма. Ето защо е по-удачно да пестите си силите и да избягвате хора и ситуации, които биха могли да ви причинят допълнителен стрес. Ще ви подейства добре, ако прекарате повече време у дома или общувате с хора, които ви разбират, тъй като в началото на седмицата по всяка вероятност ще изпитвате нужда от емоционална подкрепа. Към средата на седмицата ще имате повече енергия за работа, но за съжаление е възможно да се сблъскате с проблеми във взаимоотношенията – лични или служебни. Опитайте се да не се месите в чуждите проблеми и да изказвате категорично мнението си, защото нито ситуациите, нито хората са само черни или бели – винаги има нюанси. Ако мислите рационално и анализирате постъпките на хората, има голяма вероятност да сбъркате, тъй като положението няма да е каквото изглежда. Изобщо, през следващите дни не разчитайте много на логиката – тя не може да ви даде информация как протичат процесите в дълбочина. Към края на седмицата ще стигнете до интересни прозрения за връзката си с някого, които е възможно да дадат ход на бъдещи промени.

ВЕЗНИ

През тази седмица препоръката към вас е да не се плашите от евентуални неразбирателства в делови план или от проблеми в любовните отношения. Ако такива се появят, това е знак да задълбаете малко повече и да откриете какво не е наред. Може би сте се отдалечили от партньора/партньорката си, защото дълго време сте премълчавали нещо и негодуванието се е натрупвало във вас; или на работа сте търпели някаква несправедливост, заради което сте изгубили мотивацията си. Какъвто и да е проблемът, през следващите дни има шанс да го изследвате по-задълбочено и да откриете къде се корени. Условието това да се случи обаче е да не бягате от истината за ситуацията и за това какви чувства тя събужда у вас, само и само да има мир и всичко да изглежда наред. Като всеки човек и вие имате право на негативни емоции и лоши настроения, така че позволете си да бъдете ядосани, подразнени, тъжни или каквото друго изпитвате. Тази седмица е много подходяща за нови начинания, свързани с финанси и бизнес, особено ако в тях има творчески елементи или грижа за благото на повече хора. Ако сте човек на изкуството или сте създали някакъв продукт, през следващите дни може да очаквате парични постъпления, а също така може и да решите да инвестирате средства в бъдещи творчески начинания. Изобщо, периодът е чудесен за делови преговори, особено ако се стремите към изграждане на трайни контакти. От петък нататък е възможно отношенията с родители и с по-възрастни членове на семейството да се напрегнат и това да ви причини известно безпокойство.

СКОРПИОН

Тази седмица е много подходяща да поставите началото на нещо или да направите по-сериозна стъпка в някаква област от живота си. Може спокойно да действате по-смело и да поемате премерен риск, особено ако става дума за начинание, което би ви доставило удоволствие и в което бихте могли да разгърнете творческите си способности. Моментът е много подходящ да се вгледате в себе си, да си дадете сметка за какво копнеете и да посеете семенцата на това, което искате да съградите в бъдеще. Не се връщайте назад – ако все пак събитията ви подтикнат да го направите, то ще бъде, за да си направите равносметка и да оставите в миналото онова, което вече не ви е нужно или повече не ви служи. През първите два дни от седмицата има шанс да проявите честност към себе си, което в други моменти не ви се удава. Някои от вас обаче може да изпаднете в мрачно настроение или да ви обземат депресивни мисли. Бъдете по-внимателни какво говорите и какво правите, защото има риск да стигнете до крайности и да направите драма от нещо незначително. Ще проявявате склонност да правите напук или да наказвате околните с мълчание или по друг начин заради това, че не са се отнесли с вас както сте очаквали. Ако се съсредоточите върху личните си проекти и начинания, ще оползотворите по-добре времето и енергията си. Към средата на седмицата ще трябва да решите някои финансови въпроси. Не използвайте непозволени средства, за да придобиете каквото и да било, защото некоректността ви ще си има цена. Седмицата е подходяща за зачеване.

СТРЕЛЕЦ

Събитията през тази седмица ще бъдат по някакъв начин свързани с миналото. Може би нещо ще ви напомни за предишни случки, обстоятелства или постъпки – ваши или на други хора, които сте мислели за забравени, но сега да се окаже, че все още не сте простили и те продължават да оказват влияние върху живота и взаимоотношенията ви. Макар че преживяването не е особено приятно, опитайте се да не бягате от чувствата си, а да ги изживеете – така те ще изтекат от вас като река и има шанс повече да не се върнат. За да си помогнете сами, през следващите дни се концентрирайте върху душевните си преживявания и не се насилвайте да правите нещо, само и само всичко около вас да тече както обикновено. Ще бъдете особено подвластни на променливи настроения, а нищо чудно дори да ви обхване необяснима тъга. Разговор с приятел или с друг близък човек може да ви помогне да се справите, като споделите какво ви мъчи. Опитайте се все пак да не наказвате хората около себе си за минали грешки и, доколкото е възможно, да простите. Направете го и спрямо себе си – това дори е по-важно. И в тези дни, а и през цялата седмица може да се освободите от стари неща, така че, ако имате желание, бихте могли да направите пречистване на тялото и да подредите дома си. От сряда нататък ще бъдете по-оптимистично настроени, но ако отношенията ви с даден човек са сложни, нищо чудно и тогава да си изправите пред някои предизвикателства. През тази седмица, вместо да разпилявате енергията си в разнообразни дейности, вгледайте се в себе си и си дайте почивка.

КОЗИРОГ

Предстои ви още една седмица, през която ще бъдете по-емоционални и трудно ще запазвате самообладание – особено ако около вас има дразнители, които постоянно ви предизвикват. Информация и факти, които са били скрити за вас, ще излязат наяве и ще трябва да ги осмислите. Всъщност, през следващите дни звездните влияния ще ви подтикват повече да чувствате, отколкото да разсъждавате – с мислене едва ли ще решите проблемите. В любовен план седмицата не е особено лека, тъй като има голяма вероятност поведението на човека до вас да ви разочарова или просто да се сблъскате с негови/нейни качества, които не са ви приятни. Самите вие ще бъдете по-дистанцирани, дори в някои случаи – студени, което едва ли ще спомага за близостта. Не се самообвинявайте за това обаче – просто периодът е такъв. Ако имате нужда от подкрепа, ще я получите от най-близките. Що се отнася до работата и бизнеса, седмицата е благоприятна, особено ако имате намерения да правите някакви сериозни промени или да се впуснете в нови начинания. Дори да се появят пречки или някой да ви окаже съпротива, ще ги преодолеете лесно, защото ще знаете какво искате, ще проявите силата на характера си и ще преследвате докрай целите си. Дните от петък нататък ще бъдат изпълнени с повече предизвикателства – може да сте по-избухливи, да ви обземат безпокойства и съмнения, така че грижете се повече за себе си и потърсете подкрепа, ако ви е необходима.

ВОДОЛЕЙ

През тази седмица акцентът при вас ще падне върху професионалната област, като е твърде възможно там да се случат промени. Моментът е много подходящ дори за действия, които ще имат по-сериозни последствия – например да поемете нов пост или да смените работното си място, да вложите пари в нов проект или да се покажете в напълно различна светлина. Ако искате да се впуснете в непознатото, може да го направите от сряда нататък – понеделник и вторник не са подходящи дни за активни действия и за поемане на рискове. Сряда и четвъртък са динамични дни за вас – няма да ви се иска да стоите на едно място, ще търсите възможности да научите нови неща, да се срещате с хора и да се обогатявате – финансово, интелектуално или духовно. Няма да се задоволявате с текущото състояние на нещата и ще работите за промяна и за подобрение. Срещите – и любовни, и делови, ще бъдат много интересни и вълнуващи. Може да се запознаете с човек, който или да е на една вълна с вас, или да ви отвори врата към интересна възможност. Изобщо, излизайте по-често от вторник нататък – възможни са приятни изненади. В службата ще получавате подкрепа за реализирането на идеите си и работата в екип ще ви се удава лесно. От петък нататък се отдайте на заслужена почивка – ще имате нужда, особено ако в работата си се стресирате и постоянно сте на педал. Дните до неделя за вас ще са изпълнени с предизвикателства в емоционално отношение – трудно ще изразявате това, което чувствате, а нищо чудно и да се изправите пред предишни проблеми във взаимоотношенията, които сте игнорирали или не сте успели да разрешите.

РИБА

През тази седмица енергията – нежна, деликатна и изцеляваща – е в пълен синхрон с вас. Най-важната препоръка към вас е да приемате всичко каквото е – както събитията, така и вътрешните си преживявания. Ако не си изграждате излишно защити и си позволите да се отдадете на усещанията си, може да излекувате някои стари емоционални рани, дори да повлияете на здравословни проблеми, които имат емоционални корени. Казано накратко, за да се изцерите, трябва да се отдадете на чувствата. Другият вариант е да се вдъхновите от емоциите си – например да опишете, да нарисувате или да изпеете онова, което ви е на сърцето. Външният сват няма да има кой знае какво значение – важно е онова, което се случва вътре във вас. Седмицата може да бъде много успешна за хората на изкуството, както и за онези, които се занимават с лечение – традиционно или алтернативно. Изобщо, усилията ви за физическото или емоционалното изцеление ще бъдат особено ефективни през тази седмица, а и през целия месец, така че, ако имате потребност да се запишете на йога, да посетите лекар хомеопат или психотерапевт, сега е моментът да се престрашите и да потърсите своя лечител. Добрата новина е, че, стига да имате желание да работите върху себе си, лесно ще успеете да се освободите от хора, които ви тровят, и да излезете от опасни ситуации. Внимавайте все пак – ще проявявате голяма склонност да помагате, което е чудесно, но има риск някои хора да се възползват от добротата ви. Пред някои от вас може да се открие възможност да пътувате в чужбина или да установите контакти с чужденци.

източник: edna.bg