Желяз Андреев събира дарения, за да наеме адвокат във Флорида

До момента събраните средства са малко над 2000 лева, обясни той

Желяз Андреев събира дарения , за да наеме адвокат във Флорида. Омбудсманът Мая Манолова го посъветвала да открие дарителска сметка и му помогнала в това начинание. ""Най-евтините оферти започват от 35 000 долара, тъй като казусът е такъв, че обвиненията там трябва да паднат. До момента събраните средства са малко над 2000 лева. Искам много да благодаря на хората, които се отзоваха и помогнаха по този начин", заяви Желяз пред Нова тв.

Той беше задържан от полицията по искане на прокуратурата в Маями заради разследване във Флорида. То се води срещу 11 души, обвинени, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия..

Омбудсманът Мая Манолова коментира вчера случая с искането за екстрадиране на Желяз Андреев.

„Ще се наложи Министерството на правосъдието да прояви активност, за да защити интересите на българите. Оптимист съм за това, че Желяз Андреев няма да бъде екстрадиран от България. Той е бил на много ниска позиция и не е взимал решения”, заяви в „Здравей, България” Мая Манолова.

„Работим по анализиране на договора. Става въпрос за сложна материя. Принципът доскоро беше, че не предаваме нашите граждани за съдене в друга държава. След влизането ни в ЕС и с промени през 2005 г. в Конституцията е казано, че при международни договори това може да се случва, което е нормално предвид сложните отношения в света”, коментира ощеМанолова.