Жан Виденов и руското посолство поведоха борците с "русофобията" срещу врага

Снимка: faktor.bg

Снимка: faktor.bg

Хора от  руското посолство в България, бившият премиер (1995 – 1997 г.) Жан Виденов, неговият вицепремиер Дончо Конакчиев, пропагандистът Петър Волгин, видни представители на червената професура и бивши отговорни другари БКП все пак проведоха "научната конференция за измеренията на русофобството в България "Русофобството - причини, етапи, форми, институции".

Тя беше просто невероятна, изумителен парад на мисленето от 50-те години на миналия век. Говореше се дори за вещици и тяхното изтребване. За истински вещици, на което ще се спрем в следващия текст по темата.

 Мястото на срещата беше Руския културно-информационен център в София.  Потвърдено беше, че уникалният "научен" форум" се организира от секция "Социални стратегии и прогнози" към Института за изследване на обществата и знанието при БАН. Тя беше оповестена педи седмица във Фейсбук страницата на секцията, но по-късно съобщението беше изтрито. Може би, за да не се говори: :За тази ли пропаганда БАН пръска парите на данъкоплатците".  Като тя граничи с предателството.

"Българските русофоби са едно изчезващо, малко, истерично малцинство", заяви доц. Валентин Вацев, един от модераторите

"Научно обоснована е тезата, че борбата с русофобите трябва да се води за защита на България", заяви  бившият депутат от БСП проф. Ангел Димов. Той отсече, че русофобството е причината за третата национална катастрофа, настъпила след 1989 г. Обясни, че  свалянето на правителството на Виденов през 1997 г. е било държавен преврат, реализиран от чужди сили, за да се въведе колониалният валутен борд.  А не беше ли Русия в основата на това сваляне , професоре?  Или тези неща още не сте ги учили?

 
Димов най-сериозно твърди, че русофобията лежи в основата на неоколонизаторската атлантическа политика, която се налага от трансграничните капиталисти.
"Чрез нея се извършва геноцид над българската нация", заяви помпозно той.

Преподавателят от Пловдивския университет доц. Валентин Златев заяви, че социологията е доказала, че русофилите в България са 85%.
Според Златев русофобията се появява, когато изгубиш "логическа консистенция и представа за време, място, култура и история" - тя не е обоснована. "Когато попитам къде е логиката Путин да убива Скрипалите, отговорът е, защото е лош", заяви той.
Доцентът с мислене на първолак нарече русофобите в България като малка истерична група, без да уточни путинистите ли има предвид.

Очаквайте:

Борците с русофобията арестуваха г-жа Путина /снимки и видео/