Зеленски готов да разговаря с Путин, но само с посредничеството на Запада

Украйна сама не може да реши проблемите си с Русия, смята неговият съветник по отбраната Иван Апаршин

Володимир Зеленски

Володимир Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски трябва да проведе разговор с руския президент Владимир Путин единствено с посредничеството на западните страни. Това заяви неговият съветник по въпросите за сигурността и отбраната Иван Апаршин, цитиран от ТАСС.

„Не бих препоръчал на украинския президент да се срещне лице в лице с Путин“, заяви Апаршин пред ZIK TV. По думите му в бъдещите разговори трябва да участват и представители на САЩ и Великобритания, защото Украйна сама с Русия няма да може да реши съществуващите проблеми.

Съветникът на украинския президент заяви също, че Володимир Зеленски не трябва да сяда на една маса с представители на самопровъзгласилите се Луганска народна република и Донецка народна република. Според Апаршин новият украински държавен глава е твърдо решен да реши кризата в Донбас, но само при условия, които ще са от полза за Украйна.

Володимир Зеленски, нямащ политически опит, спечели убедително президентските избори в Украйна, побеждавайки на балотажа досегашния президент Петро Порошенко. Зеленски събра близо 73% от вота на гласувалите украински граждани.