Дъщерята на Че Гевара се чуди, че от фашистка партия се пъчат с лика му! Естествено е, Нова тв

Не е казал, че революционерът е машина за убиване, а е пропагандирал любовта, най-сериозно заяви тя

Защо дъщерята на Че Гевара ни облъчва рано-рано  тази сутрин по Нова телевизия? Шефът на Нова тв няма да благоволи да отговори, това е сигурно.

А можеше, нещо такова: "Защо не? След сина на наркобарона Пабло Ескобар и този на капо ди тути капи Салваторе Риина- Животното, който е най-маниакалния убиец в и без това кървавата и пълна с главорези история на „Коза ностра”, това е съвсем логично продължение. Публиката има нужда от това като от турски сервиал, даже повече. Сериалче с отрочетата на убийците. Какво по хубаво за възпитанието на младежта. Даваме пример какво не бива да се прави" 
 

На дъщерята на кубинския революционер беше отделено по–сериозно внимание, трябва да признаем. Все пак жената пропагандира комунизма, а това у нас е добре платено към днешна дата.  

Алейда Гевара е в България за Централноевропейската среща за солидарност с Куба. Важна част от тръгналата с нова сила пропаганда на маниакални убийци с петолъчки по шапките. Опит отново да оплетат в мрежите си нови „шарани”, които също да отидат „курбан да революцията”. Няма по добра стръв от Че Гевара за тази цел.

Научихме с интерес, че в Куба не е имало осъдени единствено заради думите си срещу режима на Фидел Кастро. Никакви... Само такива, които са отравяли водата на детски градини по поръчка на САЩ.  Всички свидетелства и документи за убийствата на невинни хора били долнопробни лъжи, финансирани от ЦРУ. 
„Няма нито едно име от тези 108 000 убити. 50 години след неговата смърт пропагандата още действа. Толкова смешно е, че приписват на баща ми екзекуции. Той беше ръководител на трибунала, вършел е това, което съдът е решил”, обясни Алейда.

Не е казал, че революционерът е машина  за убиване, а е пропагандирал любовта, най-сериозно заяви тя, навярно без да предполага, че самата Алрейда е хвърлена в машината на пропагандата.
„Баща ми е символ и след смъртта си Опитаха се да отнемат съдържанието на образа му, но не са успели””, заяви тя. Каза, че е попадала и на младежи от фашистка партия с лика на Че Гевара на блузите си, „което е безумно”.

 Не, съвсем логично е. Още по-натрапчиви са приликите социалисти-националсоциалисти.

"Че Гевара е мъжът с най-известното лице в света. Символ на революцията, боец за свобода и справедливост. Идол, идеал, мит, сувенир, идеалист, садист... „Безсмъртен образ, сравняван със Сталин и Хитлер. Умира на 39 години, убит от ЦРУ в Боливия. И става безсмъртен”, обяснява Миролюба Бенатова, а това наисткина обяснява много.

В същото предаване в "Събуди" се гостува и Елена Йончева, да си дойдем на думата…  Другарите имат нужда от радикализиране... Това е положението