Защо Би Ти Ви се нахвърли върху Башар Рахал и телевизия "Алма матер"?

Водещият Антон Хекимян говореше такива небивалици, че и морж би се изчервил

Светослав Пинтев

Широка дискусия избухна в социалните мрежи заради реклама на студентската телевизия "Алма матер", което означава единствено, че тя си е свършила работата. В нея главен герой е директорът на медията - Башар Рахал. Във видеото той приканва студентите да се запишат на кастинг, за да станат известни, а младо момиче, негова асистентка с къса кожена пола, му носи кафе. Това става пред стълбите на Софийския университет, докато той говори за кастинга. Само за 2 дни рекламата е гледана повече от 20 000 пъти. С въпросния  клип студентската телевизия търси  водещи, репортери, редактори и сценаристи. 

От Би Ти Ви тази сутрин яростно се нахвърлиха на рекламата с крайно нелепи аргументи. Обясниха, че хората в социалните мрежи били възмутени. Водещият Антон Хекимян говореше такива откровени небивалици, че и замразен морж би се изчервил. Не и той. 

Създаде се тягостното впечатление, че водещата национална медия се страхува  от конкуренцията на мижавата студентска медия. Направо не е за вярване, че там работят хора, които реагират по подобен начин, но това е факт. Или идеята е на истинските собственици. Ако се съди по реакцията и на други медии, които поеха вайкането на Би Ти Ви.

 Друг е въпросът, че клипчето не е проява на най-изискания вкус. Но такава реклама в българския ефир и без това няма. А и не е работа на Би Ти Ви. Ако ще си говорим за дебелащина...
"Никой не ме учил в Журналистическия факултет, че мога да стана известна като секретарката, която носи кафе", направи се на интересна репортерката, която очевидно смята, че журналист се става в този факултет. Убеждение, което няма нищо общо с действителността.   

 Провокацията е търсен ефект, твърди директорът на телевизията.

"Не е сексистка, а е сарказъм. Абсолютно чувство за самоирония. Типичният шеф от 90-те години, със секретарката, с кафенцето, с оглеждането. За мен това е  скеч. Аз съм актьор-комедиант и вие го знаете много добре", заяви Башар Рахал.