Започва голямото прибиране, създадена е организация на всички проблемни участъци

От 12.00 до 22.00 часа на входовете и изходите на основните пътни артерии на София ще бъдат разположени екипи на столичната Пътна полиция

Започва голямото прибиране след почивните дни. Очаква се интензивен трафик в последния от почивните дни. На граничен пункт „Калотина“ поради проблеми с електричеството не се пропускат товарни автомобили на влизане в Сърбия. Това съобщиха от „Гранична полиция.

Във връзка с безопасността на движението по пътищата е създадена предварителна организация на всички проблемни участъци, входно-изходни артерии на големите градове и възлови кръстовища. От 14 ч. до 20 ч., се ограничава движението на камионите над 12 т. по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Най- интензивен трафик се очаква на път Е-79, автомагистралите „Струма", „Тракия", Хемус, участъците София - Варна, В. Търново - Русе, както и изходите от големите зимни курорти.

От 12.00 до 22.00 часа на входовете и изходите на основните пътни артерии на София ще бъдат разположени екипи на столичната Пътна полиция.