Започна се! БСП-Плевен иска от Нинова отмяна на мораториума за "Белене"

Депутатът Васил Антонов припомни, че въпросът е коментиран и от други политически сили

Ръководството на БСП в Плевен настоява на днешното заседание на парламентарната група на левицата да бъде обсъдена темата за АЕЦ "Белене". В писмо до лидера Корнелия Нинова се иска бързо внасяне на предложение в Народното събрание за отмяна мораториума за изграждане на ядрена централа на площадка "Белене".  Една инициатива, която очевидно е полезна за Кремъл, не и за България. За страната ни тя може да е фатална в буквалния смисъл на думата...

Водачът на листата на коалиция "БСП за България" в Плевен Васил Антонов мотивира искането с окончателния доклад за възможностите за реализация на активите на АЕЦ "Белене", изготвен от Българската академия на науките. Антонов подчерта: 

Ние сме убедени в необходимостта да бъде завършен проектът "Белене" поне по три причини. Имаме категорично готова площадка. Вторият мотив, разбира се, това са двата реактора, които вече са в наличност и в голямата си степен са на склад на площадката в "Белене". Трети мотив, който е водещият - енергийната независимост. 

Депутатът Васил Антонов припомни, че въпросът е коментиран и от други политически сили: 

Много е важно отменянето на мораториума, това би бил един позитивен знак към всички, които желаят да инвестират. Очакваме отговорно поведение не само от моите колеги от Българската социалистическа партия, но подкрепа от всички политически сили. 

Може, Антонов, но гражданите ще скочат срещу "бомбата", която готвите на децата им.