Зам. шеф на ПГ на БСП: Корнелия Нинова не отиде на избора на Станишев, за да не се изкаже остро

Спряла я и резолюцията за равенството между половете

Корнелия Нинова не отиде на гласуването за избирането на лидер на ПЕС в Лисабон, защото сме срещу три от резолюциите. Едната е тази за равенството между половете . Там се казва, че единствено Истанбулската конвенция може да се справи с насилието срещу жени. Това заяви в "Лице в лице" на Би Ти Ви зам. председателят на ПГ на БСП Христо Проданов:.

Добре ли би се приело при избора на Станишев едно остро изказване на председателя на партията, която го е излъчила. Г-жа Нинова има много конкретна , ярка позиция, попита той.

Той коментира и отказа на БСП да подкрепи в парламента мерките за борба срещу жертвите по пътищата.

"Всичко това трябва да бъде доста добре обяснено. Управляващите предлагат създаването на орган от 39 човека, които да координира работата между различните министерства. Ние имаме едни елементарни изисквания какви да са тези 39 човека, като профил, като специалисти".

Европейските социалисти гласуват тази вечер за президент на своята партия (ПЕС) на конгрес в Лисабон. Единственият кандидат за поста е бившият лидер на БСП Сергей Станишев.

Въпреки отказа на сегашния председател на левицата Корнелия Нинова в последния момент да участва в конгреса, в Лисабон е делегация от 10 човека от БСП, които ще гласуват за българския кандидат.

„Жалко, че Корнелия Нинова не е тук", коментира Сергей Станишев.