Нови сини драми: Зам.-председател на СДС подаде оставка - не можел да работи с Румен Христов

Едно от знаковите лица на СДС – зам.-председателят на Националния изпълнителен съвет Костадин Марков е подал оставка от поста.

Ето аргументите му: „Реших да използвам социалната мрежа за да съобщя на моите приятели в СДС едно мое важно решение. Подавам оставка от поста зам. председател на СДС. Благодаря на всички, които ме подкрепихте на последната конференция. Аргументите ми са морални и политически. Аз бях от тези, които искаха Тони Койчев да е председател на съюза и не считам, че мога да се “пренастроя” за работа с друг председател. Не е и честно. От друга страна имам основание да смятам, че СДС ще бъде водено в посока заемане мястото на НФСБ в Обединени патриоти или присъединяване като четвърта партия там. Оставам член на СДС и най - вероятно на НС на СДС. Пожелавам успех на Румен Христов и новото ръководство. Ще продължа да давам всичко за СДС , но и ще се боря с всички сили срещу новия НИС, ако поведат партията в гореспоменатата посока".

Костадин Марков и Областната организация на СДС в Бургас подкрепиха Антон Койчев за лидер при състоялата се наскоро национална конференция, но след преброяването на гласовете, той се оказа втори след Румен Христов.